Gyalázatos dologra derült fény Orbánék oltási tervével kapcsolatban!

Orban Oltas 3

Jelenleg a koronavírus-elleni oltásra előregisztráció útján lehet csak feliratkozni interneten keresztül, ami több problémát is felvet.

Az egyik épp a regisztráció szükségessége, mivel a legtöbb szakember szerint ezt ki lehetne váltani azzal, hogy mindenki a saját háziorvosánál jelezné oltási igényét. Jelenleg sokan vannak, akik pont emiatt az adatigénylés miatt, melyet a vakcinára való regisztráció ürügyén kérnek el, inkább nem is jelentkeznek.

A Demokratikus Koalíció azonban egy másik, még súlyosabb problémára hívta fel a figyelmet közleményében:

“A mélyszegénységben, internet nélkül élők hogyan regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra?”

– teszik fel a kérdést.

Az ellenzéki párt szerint, a “pánikkormány hetek óta hirdeti, hogy megkezdődött a lakosság számára a regisztráció a koronavírus elleni oltásra. Ezt az interneten keresztül lehet jelenleg megtenni, személyes adatok és elérhetőségek megadásával. Ám szokás szerint jó néhány kérdés tisztázatlan maradt a regisztrációval és az oltás menetével kapcsolatban”.

A jelenleg még tisztázatlan kérdésekkel a párt írásban fordult a kormányhoz, melyben felszólítják őket, hogy “haladéktalanul ismertessék, a mélyszegénységben, internet-hozzáférés nélkül hogyan is regisztrálhatnak az oltásra!”.

Kiemelik továbbá, hogy

“kizárólag a nyugdíjasok élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy levélben regisztráljanak,

ám Magyarországon évről évre nő azoknak a száma, akik a fiatalabb korosztályhoz tartoznak, de kilátástalan körülmények között, mélyszegénységben élik a mindennapjaikat, és az ő számukra is kiemelten fontos, hogy védettek legyenek a járvány ellen”.

Ha azonban a kormány belátná, hogy az általuk kitalált rendszer nem működésképes, és bevezetnék, hogy egyszerűen a háziorvosoknál adhassák le igényüket az emberek a vakcinára, akkor sokkal többen, a mélyszegénységben élők is könnyebben hozzájuthatnának a védettséget jelentő oltáshoz, amihez minden embernek ugyan annyi joga van!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!