Deutsch Tamásnak teljesen elment az esze – beütötte az utolsó szöget a Fidesz koporsójába

Fotó: Marc Dossmann / Európai Parlament

A Neokohn nevű oldalon szerdán megjelent interjúban Deutsch Tamás olyan kijelentéseket tett, ami nem fogja megkönnyíteni a Fidesz dolgát az Európai Unió különböző fórumain, de saját pozícióját sem erősíti a Néppárton belül. Igaz, már csak egy hajszál választja el őket attől, hogy végleg kizárják őket.

Deutsch ellene indított hadjáratnak minősítette azt, hogy az Európai Néppárt (EPP) megfosztotta jogaitól, szerinte már jó előre látni lehetett, hogy “a folyamatnak győztese nem, kizárólag vesztesei lesznek”.  Ezt mondjuk rajta kívül mindenki másképp látja, mert itt csak a Fidesz és maga Deutsch veszített.

Deutsch Tamás kifejtette, mit is gondol az európai integráció jövőjéről: életveszélyes minden birodalmi törekvés Európában. Ezek a birodalmak mind úgy gondoltak, hogy ők a béke és a fejlődés megteremtői, hogy ők jobbak lesznek, mint az előző birodalmak voltak, hogy őket majd szeretni fogja a nép, és nem fogják az előző birodalmak hibáit elkövetni.”

Eddig még nem is lenne probléma a véleményével, gondolhatja így is, hogy nincs szükség egy erős, sokkal inkább egységes Európára. De amilyen hasonlatot utána mondott, annak már biztos lesz visszhangja:

“A harmadik birodalomtól a szovjet birodalomig komolyan gondolták, hogy ez majd mind így lesz.”

Ez egy fikarcnyival sem különbözik attól az állításától, amely a vesztét okozta, amikor is a Gestapo és az ÁVO jelszavával állította párhuzamba Manfred Weber néppárti frakcióvezető üzenetét. Most ugyanezt ismételte meg, csak nem a kegyetlenségükről hírhedt titkosszolgálatokhoz, hanem azok totalitárius fenntartóihoz hasonlította az uniót.

Deutsch szerint “Európában nincs jó és nincs szerethető birodalom”, csakhogy ő azokat a birodalmakat sorolta fel, amelyeket tankkal, gépfegyverrel és vérrel rajzoltak a térképre. Az Európai Unió ettől pedig alapjaiban eltér,

megalakulásának alapeszménye, hogy Európában ne legyen többé háború!

“Európa konfliktusait mindig is a birodalmi gondolkodás okozta. Ezért is fontosak tehát az erős identitású és önálló nemzetállamok” – fejti ki az Ep képviselő, aki csak arról feledkezik el, hogy az önálló nemzetállamok birodalmi törekvései okozták eddig a konfliktusokat, míg az EU integrálja és kisimítja ezeket a törekvéseket. Kár, hogy ennyi év után ennyit nem sikerült megértenie az európai eszméből. Nagy kár.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!