Schiffer András Orbán egykori szavaival támadja az LMP-t

Schiffer

A zöldpárt volt társelnöke a Spirit FM Viccen kívül című műsorában fogalmazott úgy: milliószor megbánta, hogy egykori pártjának a Lehet Más a Politika nevet adta, azt ugyanis egy kétezres években indult globalizációkritikus mozgalomnak a mottójából származtatta.

Schiffer szerint az LMP ezzel szemben mára nyomokban sem emlékeztet az alapításkori önmagára,

“tulajdonképpen csicskása lett a DK-Momentum kettősnek”.

Emlékezetes: néhány éve Orbán Viktor vádolta meg a Jobbikot egy Vona Gáborral vívott parlamenti csörtéje közben, hogy “csicskapárttá” vált, amiért egy ágyba feküdt Simicska Lajossal. A vád már csak azért is furcsa volt, mert a logika szerint a Simicskával való összeveszés előtt tehát a Fidesznek is egy csicskapártnak kellett lennie, hiszen akkor még ők voltak egy ágyban az oligarchával.

Schiffer azt is elmondta a műsorban, hogy ha jövőre nyerne az ellenzék, akkor milyen problémákkal kellene szerinte szembenéznie. Pont olyanokkal, mint Orbánnak 2002-ben. A helyzet Schiffer szerint a következő lenne:

Orbán a kommunista “mélyállam” helyett egy másik “mélyállamot” épített. Ez azt jelenti, hogy olyan struktúrák jöttek létre az államéletben, amelyekre sem a kormánynak, sem a parlamentnek, sem az önkormányzatoknak nincs ráhatása. Ezek a bebetonozott, önálló életet élő struktúrák, mint például az ügyészség, vagy a pénzügyi politika egyes részei olyanok lesznek egy kormányváltás esetén, amelyekhez a választópolgárok, vagy az új kormány nem tud hozzáférni, a valódi hatalmat így nem tudják megszerezni, sőt, ezek a struktúrák ellenségesek lesznek velük szemben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!