Reménykeltő adatokat mutat a grafikon – közeleg a “normális” élet?

Vakcina

Többször írtunk már mi is róla,hogy mennyire megbízhatatlannak tűnnek a hivatalos kormányzati adatok. Van, hogy több fertőzöttet regisztrálnak mint ahány tesztet végeznek, teljesen kiszámíthatatlanul változik, hogy a naponta mennyi tesztet végeznek el, a kontaktkutatatással már meg sem próbálkozik az egészségügyi vezetés. Van egy adat, azonban amit nem lehet becsapni, ezt érdemes lesz figyelnünk a jövőben is.

Ez az adat tulajdonképpen nem is egy, hanem két, de nagyjából párhuzamosan mozgó adat: a kórházbankezeltek és a lélegeztetőgépen lévők száma. Ugyanis attól függetlenül, hogy mennyi tesztet végez, vagy nem végez el a kormányzat az országban, attól függetlenül, hogy mennyi új fertőzöttet jelentenek a statisztikában,

akinek komoly tünetei vannak, azok mindenképpen megjelennek a kórházban,

még ha nem is tesztelték őket előtte, még ha ne is vettek részt kontakt kutatásban. A legfontosabb mérőszám pedig ez, hány olyan emebertársunk van, akit súlyosan érint a vírus fertőzése. Közülük foganak kikerülni azok, akik lélegeztetőgépre kerülnek, és sajnos azok is, akik meghalnak a fertőzés következménye miatt.

A kórházban ápoltak száma egy másik szempontból is nagyon fontos, ez pedig az, hogy mennyire vannak leterhelve az ott dolgozók, meg tudja-e kapni mindenki -a nem koronavírustól szenvedők is- a felépüléséhez szükséges kezelést. Ez a két mutató, amit semmilyen módon nem lehet manipulálni viszont december 15-e óta folyamatosan egyre jobb, azaz alacsonyabb számokat mutat:

Korhazban Levok Grafikon
Forrás: 444.hu

Az elmúlt szűk egy hónapban 2840 fővel, kb 35 százalékkal csökkent a kórházban koronavírussal fekvők száma (8045 fő volt a csúcs, december 15-én 7845, most 5005 fő), a december 6-i 661 főhöz képest pedig most 356-an szorulnak lélegeztetőgépre (itt a csúcs 674 fő volt december 7-én), ami még nagyobb csökkenést jelent.

Mindez persze nem hozza vissza azt a közel 11 ezer embert, aki belehalt a koronavírus következményeibe!

Ezekből a számokból azt a következtetést lehet levonni, hogy csendesedik ajárvány második hulláma, és ha érkezik elég oltóanyag az országba (az eddigi oltások hatása a mai statisztikákban még biztos nem jelenhetett meg), akkor van rá remény, hogy elkerüljük a harmadik hullámot, és ezzel egyszer és mindenkorra véget vessünk ennek a minden szempontból borzasztó járványnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!