Megbukott Orbán hazugsága – Saját szavazóit is átverte!

A tavalyi év egyik legmeghatározóbb politikai húzását Orbán Viktor követte el, mikor vétójával megfenyegette az egész Európai Uniót. Az uniós döntéshozóknak végül sikerült megegyezniük, a magyar miniszterelnök pedig győztesként ünnepeltette magát.

Azonban a vétó felhagyásával Orbán Viktor még a saját szavazóit is átverte!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője közösségi oldalán rántotta le a leplet arról a tényről, miszerint Orbán “a tavalyi év utolsó napjaiban kénytelen volt megszégyenülve felhagyni az uniós költségvetés eszement vétójával, hazugmód mégis győztesként ünnepeltette magát.”

A szocialista politikus azonban kiemelte, hogy “kevesen emlékeznek már, de tavaly júliusban a magyar Országgyűlés fideszes többsége elfogadott egy határozatot, amely „megkötötte” Orbán Viktor kezét az uniós tárgyalásokon.

Előírta a kormányfőnek, hogy többek között csak akkor hagyhatja jóvá a következő uniós költségvetést, ha előtte lezárják a Magyarország kormánya miatt zajló 7-es cikkelyes eljárást.

Orbán ezt politikai furkósbotnak szánta, de saját magát verte bokán vele. A jogállamisági mechanizmust sem tudta megakadályozni – mondjon bármit -, és a párttársai által „előírt” feltételt sem teljesítette. A január elsejével hivatalba lépett portugál uniós elnökség ugyanis nemrég közölte:

folytatni fogják a Magyarország és Lengyelország kormányaival szemben elindított 7-es cikkelyes eljárásokat,

hamarosan újabb meghallgatások lesznek az ügyben.

Ennyit Orbán Viktor igazmondásáról, győzelmi jelentéseiről és a fideszes többség által elfogadott parlamenti határozatok komolyságáról.” – zárja sorait Ujhelyi.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!