Kovács Zoltán azt állítja, orwelli cenzúra áldozata lett

Kovács

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-oldalán osztotta meg, hogy a Twitter a napokban kitörölte csaknem 200 követőjét.

Mint fogalmazott: az elmúlt napokban nagyon sok hír, elemzés és kommentár jelent meg a techóriások legújabb “hobbijáról”, ami semmi másból nem áll, minthogy felfüggesszék vagy letiltsák a nekik nem tetsző – általában konzervatív, jobboldali – hangokat.

Emlékeztetett, hogy tavaly szeptemberben a Twitter előzetes értesítés nélkül letiltotta a magyar kormány hivatalos fiókját, éppen abban az időpontban, ”

“amikor Soros György egyik hű szövetségese, Vera Jourová uniós biztos, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke bemutatta a brüsszeli bizottság jogállamisági jelentését”.

Hétfőn szerinte viszont még ennél is tovább merészkedett a Twitter, amikor egyik napról a másikra 200 követőjétől fosztotta meg, szintén “mindenféle indok vagy magyarázat nélkül”.

“Miközben a techóriások folyamatosan arról papolnak, hogy mennyire fontos nekik a sokszínűség, az elmúlt hetek, hónapok példái azt mutatják, hogy korántsem ilyen megértők a vélemények sokszínűségét illetően”

– fogalmazott Kovács.

Hogy nyomatékosítsa, micsoda drámai cenzúrának esett áldozatul, a bejegyzés végéhez hozzáfűzött egy George Orwell idézetet. A következőt: “A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik.”

Hogy ezt vajon a magyar közmédiában is meg lehet-e tenni Kovács szerint, arról nem írt, ahogy arról is elfelejtett említést tenni, hogy a Twitter törlési hullámának nyilvánvalóan köze volt Donald Trump amerikai elnök erőszakra való felbujtásához. Hogy a Capitolium ostromára válaszként mire tettek javaslatot a németek, arról bővebben itt írtunk:

Óriási bajban Orbán: ilyet még sosem tettek a németek

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!