Két és fél millió ember mozdulhat Orbán ellen

Orban Viktor

Karácsony Gergely főpolgármester a napokban egyeztetett Botka Lászlóval, Szeged polgármesterével. A megbeszélés egyik témája az volt, hogyan reagáljanak a városok a helyi iparűzési adóval kapcsolatos kormányzati döntésekre. Mindezt a szeged.hu-nak mondta el a főpolgármester.

Az interjúból kiderül, hogy csütörtökön lesz egy egyeztetés az önkormányzati szövetségekkel a Belügyminisztériumban. Karácsony Gergely azt ígérte, hogy azt az álláspontot fogja ott képviselni, hogy az iparűzési adó elvétele miatti kompenzáció legyen teljes és automatikus. Nem véletlenül, hiszen az önkormányzatiság azt is jelenti, hogy a településeknek vannak önálló bevételei, amelyek nem függnek a pártállástól. Most azonban nem ez a helyzet,

az ellenzéki önkormányzatokat hétszer nagyobb mértékben érintik az elvonások,

hiszen a kormány a fideszes vezetésű városoknak “karácsonyi ajándékként” december 24-én olyan milliárdos nagyságrendű támogatásokat adott, amelyből az ellenzéki vezetésű települések nem részesültek. Az a pénz, ami nem folyik be az önkormányzatokhoz az iparűzési adó, vagy a parkolási bevételek híján, az mind a közszolgáltatásokból fog hiányozni. “Azt gondolom, most a kormány nem velem, vagy Botka Lászlóval húz ujjat,

hanem két és félmillió magyar emberrel, akik erre nagyon erősen emlékezni fognak, amikor elmennek majd szavazni 2022-ben.

A kormány helyében nagyon félnék ettől a két és félmillió embertől.” – jegyezte meg a főpolgármester az interjúban. Kárácsony Gergely kitért arra is, hogy 2022-ben arról is kell majd döntenünk, hogy az EU-ból jövő támogatásokat “kevesek további gazdagodására használjuk majd, vagy a többség boldogulására”. Leszögezte, hogy ha marad a mostani kormányzati politika és a gazdagok lesznek még gazdagabbak, akkor Magyarország egy történelmi esélyt fog elszalasztani.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!