Deutsch elkezdett lemondani minden tisztségéről

Deutsch

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről és jelentéstevői megbízatásáról – tudta meg a Népszava.

A lap emlékeztet: Deutsch lépése csupán formalitás, mert tavaly az Európai Néppárt EP-frakciója már megfosztotta minden politikai szerepvállalás lehetőségétől. A döntés következtében Deutsch ezentúl nem vállalhat előadói vagy árnyék-előadói megbízatást a politikai csoport nevében, és nem kap felszólalási időt sem a plenáris vitákban.

A politikus mostanáig az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságának egyik alelnöke volt. Mivel a posztra a szakbizottság választotta meg, le kellett mondania, hogy megfeleljen a néppárti csoport által szabott feltételeknek.

Mint ismert: tavaly év végén többen Deutsch kizárását kezdeményezték a frakcióból, miután a Gestapo retorikájához hasonlította Manfred Weber egy megjegyzését a Fidesz jogállami mechanizmus kapcsán emelt vétójáról. December közepén a frakció úgy döntött, egyelőre nem zárják ki Deutschot, csak felfüggesztik a tagságát, és visszahívják az EP-s pozícióiból.

Egy német lap nem sokkal a döntés után az alábbi magyarázatot adta arra, miért úszhatta meg a fideszes politikus a kizárást:

Megdöbbentő: egy német lap szerint ezért nem zárták ki Deutschot

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!