Szájer miatt üzent a volt fideszes miniszter! „Kevesebb álszentségre és képmutatásra van szükség!”

Balog Zoltán (kép: hungarianfreepress)

„Kevesebb álszentségre és képmutatásra, és több önvizsgálatra van szükség.” Ez a véleménye Szájer József botrányáról Balog Zoltán volt emberi erőforrás miniszternek, aki azt is kimondta: a kérdés az, hogy mit tanul ebből a Fidesz.

Balog Zoltán január 31-i hatállyal lemondott a Fidesz pártalapítványának kuratóriumi elnöki posztjáról, miután a Dunamelléki Református Egyházkerület újonnan megválasztott püspökeként január 25-én iktatják be a hivatalába. Az ATV által szemlézett, Mandinernek adott újévi interjújában azt mondta: szerinte úgy kell megnyilvánulni és cselekedni, hogy az ember tudja, van egy magasabb szempont a napi politikai szempontnál, az pedig az örökkévalóság mércéje, az Úristen ítélőszéke. Szerinte ezt a magasabb aspektust kell képviselni.

„Jézus Krisztust mindig jobban kell szeretni, mint az illetékes pártvezetőt, kormányfőt, politikai irányzatot”

– jelentette ki, hozzátéve: üdvözítő politika nincs; amelyik az akar lenni, az végzetesen eltéved. „Az egyház viszont az üdvösség, az életünk megszabadulásának a helye. A politikusok számára is. Amikor néhányan ifjú lelkészek azzal jönnek hozzám, ne próbáljam meggyőzni őket arról, hogy a Fidesz jobb, mint a Momentum, azt felelem: nem erről akarom meggyőzni őket, hanem arról, hogy

Jézus Krisztus a Momentumnál és a Fidesznél is jobb.”

Szájer József meleg orgiázós botrányáról Balog Zoltán azt mondta, hogy a Fidesz volt EP-képviselőjének erkölcsi és közéleti bukása nyilvánvaló. „A valódi kérdés az, hogy mi történik ezután. Mit tanul ebből a politikai közösség, ahová tartozik.”

A volt fideszes miniszter ezt követően meglepő keménységgel üzent egykori párttársainak:

„Kevesebb álszentségre és képmutatásra, és több önvizsgálatra van szükség.”

Kérdés, hogy mit szólnak ehhez az üzenethez a Fideszben. Mert bár Balog Zoltán szerint Orbán Viktor miniszterelnök a történtek után egyértelművé tette, ami történt, az elfogadhatatlan, ám az ilyen kemény kritikát nem szeretik a jobboldalon. Persze valószínű, hogy a fideszes médiumok igyekeznek mindezt eltitkolni, ezért is fontos, hogy a volt miniszter üzenetéről minél többen tudjanak…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!