Rossz hír a NER-nek: ilyet még sosem tettek a németek

Orbán

Demokráciát erősítő Marshall-tervre tett javaslatot a német külügyminiszter a Capitolium ostroma után

írja a hvg.hu.

Heiko Maas úgy fogalmazott: “Az Európai Unión belüli demokrácia helyzete közvetlen kapcsolatban van az Egyesült Államokban zajló eseményekkel. Ezért a liberális demokrácia megvédelmezése érdekében szükség lenne egy demokráciát erősítő Marhsall-tervre”.

A német diplomácia vezetője szerint

“nem hátrálhatunk meg a liberális demokrácia ellenfelei előtt. És ez nem csak az Egyesült Államokra vonatkozik, hanem Németországra és az Európai Unióra is”.

Bár Maas nem mondott további részleteket a tervről, emlékeztetett arra, hogy Joe Biden megválasztott amerikai elnök azt szorgalmazta: hozzák létre a demokratikus államok hálózatát.

Számos külföldi vezető, köztük Angela Merkel német kancellár is elítélte a Capitolium ostromát, és részben Donald Trumpot tette felelőssé az erőszakos cselekményekért, amelyekben meghalt öt ember, köztük egy rendőr.

Az eredeti Marshall-tervet az Egyesült Államok a II. világháború vége után, 1948-ban indította az európai gazdaságok helyreállítására, ennek keretén belül 18 nyugati állam kapott amerikai segítséget. A program egyik legnagyobb haszonélvezője az USA szövetségesének számító Nyugat-Németország volt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!