“Trump leckéjét hamarosan Orbán is meg fogja tanulni”

Donald Trump,viktor Orban
Forrás: AP Photo / Manuel Balce Ceneta

“Donald Trump csúfos bukása továbbra is a magyar kormány számára hozott kemény üzenetet: azt, hogy erre a sorsra jutnak azok a politikai erők, akik a gyűlöletre építik az egész politikájukat és nem értenek máshoz, mint ember ember ellen fordításához”

– írta Szél Bernadett legfrissebb Facebook-bejegyzésében.

A képviselő szerint “iszonyatosan szenved a fideszes propagandagépezet, hogy úgy hajlítsa a valóságot az amerikai eseményekről, ami a baloldalt hozza ki bűnösnek”. Felidézte – amiről mi is írtunk -, hogy a köztévé úgy számolt be a Capitolium ostromáról, hogy “Káoszt hozott Biden elnöksége”.

“Hogy tessék? Mind a botrányt, mind a káoszt kedvenc populista szövetségesük, Donald Trump okozta, a valóság azonban most sem több nekik, mint egy kellemetlen zavaró tényező”

– írta Szél, megemlítve, hogy nemcsak a közmédia, de Orbán is azzal szenved a napokban, hogy belerángassa valahogy a hazai ellenzéket az amerikai események értelmezésébe.

Emlékeztetett: Orbán azt mondta, “a baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal”, majd véletlenül 2006-ra utalt, de aztán a műsorvezető segítségével átkalibrálta az évszámot 2018-ra. Arra a 2018-ra, amikor pont hogy ellenük alkalmaztak erőszakot az MTVA-ban fegyveres biztonsági őrök, miközben képviselői jogaikat próbálták gyakorolni. Erről később a bíróság is kimondta: jogszerűen tartózkodtak ott.

“Trump leckéjét így vagy úgy, de Orbán is meg fogja tanulni. Mi ezen vagyunk — és egyre többen vagyunk”

– tette hozzá Szél.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!