Hazudott a kormány? Döbbenetes bejelentés a védőoltásról!

Covid19

A 444 hozzájutott egy levélhez, amelyben a fővárosi tisztifőorvos helyettese azt állítja:

csak az kaphatja meg a koronavírus elleni védőoltást, aki regisztrál a kormánynál.

Amennyiben ez igaz, úgy a kormány nem mondott igazat, amikor korábban azt állította, hogy a regisztráció nem lesz szükséges előfeltétele az oltásnak.

Mint ismert: a regisztráció kapcsán azután lángolt fel a vita, hogy kiderült: a regisztráció egy olyan Fidesz-közeli cégen keresztül fut, amely a választási rendszer szoftverének üzemeltetéséért is felel. Többen emiatt adatvédelmi aggályokat vetettek fel.

Sokáig ellentmondásos üzenetek keringtek arról, hogy mit kell tenni ahhoz, ha valaki meg szeretné kapni az oltást. Rogán Antal a Bayer Show-ban pl. arra utalt, hogy aki nem regisztrál, az “hátrébb kerül a sorban”. Ennek teljesen ellentmondva december közepén Simicskó István a KDNP képviselőcsoportja nevében már arról beszélt, hogy “nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon”.

Hogy végül melyiküknek lesz igaza, ha egyáltalán, azt nehéz eldönteni, Dr. Kelemen Erzsébet helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos mostani levelében ugyanis azt írta:

“Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye. Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt. Hivatalosan senkit nem értesítenek, mivel az oltás, ismételten mondom: ÖNKÉNTES. Amennyiben szeretne oltást kapni, kérem, regisztráljon.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!