Orbán egyértelmű lépést tett az ellenzéki önkormányzatok elleni hadjáratában!

Az önkormányzati választások óta eltelt több mint egy évben, rengeteg vád érte a kormányt, hogy a járványhelyzetet is kihasználva, az ellenzéki vezetőségű önkormányzatokat bünteti a források elvonásával.

Ezeket mindeddig több-kevesebb sikerrel Orbánék ki tudták magyarázni, azonban most, egyértelmű lépést tettek ebbe az irányba!

A Telex számolt be arról először, hogy az év végén megjelent Magyar Közlönyben adta ki az utasítást Orbán, hogy a még fideszes vezetés alatt beígért egészségügyi fejlesztésekre szánt milliárdokat, de azóta ellenzéki kézbe került önkormányzatoktól, egyszerűen vonja el a kormány.

Így a II., III., és a XV. kerület is pórul járt.

Orbánék a már megígért támogatást egyszerűen törölték, feltételezhetőleg azért, mert ott a lakosság többsége nem támogatta a kormánypárt indulóját!

Ezt a képet erősíti az is, hogy míg a három ellenzéki vezetőségű önkormányzattól a kormány összesen 10 milliárd forintnyi megítélt támogatást vont el, addig a fideszes vezetőségű XII. és XVII. kerületnek 8,8 milliárd forinttal emelte meg a szakrendelő-fejlesztésre szánt támogatását.

A II. kerületi önkormányzat kiemelte, hogy ők összesen 6 milliárd forinttal kapnak majd kevesebbet a kormánytól a Frankel Leó úti rendelő építésére, mint amennyit a kormány korábban az előző fideszes polgármesternek, Láng Zsoltnak ígért.

A beruházás teljes összege 8 milliárd forint lett volna, melyből az önkormányzat önrésze 1,2 milliárdot tett volna ki, a többit az állam vállalta magára. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint azonban a kormány már csak 672,5 millióval támogatná a beruházást!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!