Még inkább elmérgesítheti a Bidennel való viszonyt, ami az M1-en lement

Orbán Biden

Miután novemberben, az elnökválasztás után a magyar közmédia napokig még Joe Biden győzelmét sem volt hajlandó elismerni, most átesett a ló túloldalára: a Capitolium ostromáról tegnap este már úgy számolt be, mintha az egész szégyentelen fiaskóról az ő elnöksége tehetett volna, holott még be sem iktatták.

A hírt a következő címmel konferálták fel:

“Káoszt hozott Biden elnöksége”

Az anyagban végig úgy számoltak be az eseményekről, mintha Donald Trumpnak semmi köze nem lett volna a tüntetők felhergeléséhez, és a vérbe fulladó ostrom magától szerveződött volna, holott Trump volt az, aki Washingtonba hívta a tüntetőket, és ő volt az is, aki az ostrom előtt egy órával ellenállásra szólította fel őket.

Bár sokan arra számítottak, hogy Orbán Viktor Trump bukásával menti a menthetőt, és közeledni fog az új elnök stábjához, egyelőre pont az ellenkezője látszik bekövetkezni, a kormánymédia továbbra is teljes mellszélességgel Trump mellett áll, és a fideszes politikusok sem tesznek érdemben semmit, hogy elsimítsák a két stáb közti feszültségeket. A Capitolium ostromát Biden nyakába varrni az eddigi talán leglátványosabb lépés a kapcsolatok elmérgesítése irányába, aminek komoly következményei lehetnek, amikor az új elnök kevesebb mint két hét múlva hivatalba lép.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!