„Horrorshow Amerikában”! Porig alázzák Donald Trumpot!

Még a január 20-i hatalomátadás előtt le akarják váltani Donald Trumpot az elnöki posztról a demokraták! Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnöke szerint két hétre sem szabad engedni, hogy Trump hatalomban maradjon.

A demokraták szerint Trump szembeszegült az elnöki esküjével, és nem méltó többé a posztjára, mivel az elveszített választás után erőszakos konfliktusig hergelte híveit – ez pedig az Egyesült Államok elleni lázadásként is értékelhető. A 25. alkotmánykiegészítés alapján az elnököt el lehet mozdítani a hivatalából, ha nem tudja ellátni a feladatát és a képviselőház demokrata elnöke szerint most pont erről van szó. Pelosi kijelentette:

vészhelyzet van, két hétre sem szabad engedni, hogy Trump hatalomban maradjon!

A javaslatnak persze inkább csak szimbolikus jelentősége van, hiszen Trump január 20-án mindenképp távozik a hivatalából. A demokraták viszont semmiképp sem akarják, hogy a Capitoliumban történt események politikai következmények nélkül maradjanak. A képviselőház elnöke szerint

a Biden beiktatásáig hátralevő 13 nap horrorshow lesz Amerika számára.

Nancy Pelosi elmondta: próbált telefonon beszélni Mike Pence alelnökkel, hogy indítsa el a Trump leváltását célzó eljárást. Ez egyébként azt mondja ki, hogy ha az elnök bármi miatt alkalmatlanná válik a tisztsége betöltésére, el lehet mozdítani a posztjáról, és az alelnök lép a helyére. Pince azonban 20 percig várakoztatta a vonalban, majd letette.

Trumpot egyébként nem csak a demokraták váltanák le, saját párttársai közül is többen ellene fordultak. Adam Kinzinger Illinois-i republikánus képviselő például közzétett egy videót, amiben szintén az elnök elmozdítására szólít fel.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!