Lázár János belerongyolt Rogánba – újra fellángol a kettőjük csatája?

Rogan Lazar

A korábbi Szent István Egyetem 2021. február 1-jétől a hatékonyabb és magasabb színvonalú felsőoktatás érdekében alapítványi fenntartásban működik tovább – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az intézkedés beleillik abba a sorba, amellyel a kormányzat folyamatosan alapítványokba szervezi ki a magyar felsőoktatást. A meglepetést a kuratórium összetétele okozta.

Az egyetemet működtető 5 tagú kuratórium elnöke ugyanis Csányi Sándor lett, és helyet kapott mellete Lázár János, aki hol polipnak, hol uzsorásnaknevezte a bankvezért korábban, ami miatt Csányi be is perelte Lázárt. Most úgy tűnik, szent a béke, és Lázár komolyanveszi a feladatot, és el is kezdett mozgolódni az alapítvány érdekében: a Szerencsejáték Zrt. egy részével is növelné az alapítvány vagyonát! Ez viszont a viszonyokat jól ismerők szerint

hadüzenet értékű Rogán Antal felé,

mert ezeddig a Szerencsejáték Zrt. Rogán és hűbéreseinek a felségterülete volt,  a cég igazgatóságának elnöke, Bíró Marcell pár éve még Rogán államtitkáraként dolgozott, de több más vezető pozícióban is találunk olyanokat, akik korábban Rogán melett dolgoztak, vagy hozzá köthetőek.

Egyelőre csak szűk információk szivárognak, de azt már lehet tudni, hogy Rogán is ellentámadásba lendült, és lobbizik a miniszterelnöknél, hogy a terv ne valósulhasson meg. Mindez annak a fényében érthető igazán, hogy a Szerencsejáték Zrt. vastagon nyereséges, tavaly 13 milliárdot fizetett be az államkasszába,még annak ellenére is, hogy milliárdos nagyságrendben támogat a kormányzathoz közel álló művészeket, civil szervezeteket, rendezvényeket.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!