“Fel kell készülnünk, hogy Orbán nem adja át a hatalmat”

Orbán

“Ha hihetünk Kövér László decemberi szavainak, még arra is készülnünk kell, hogy 22-es alulmaradása esetén a Fidesz sem lesz hajlandó elismerni választási vereségét”

– írta Szél Bernadett legfrissebb Facebook-bejegyzésében.

A képviselő azután tette közzé a bejegyzést, hogy Donald Trump leköszönő amerikai elnök tegnap puccskísérletet hajtott végre az Egyesült Államok kongresszusa ellen. A kongresszus éppen ülést tartott, hogy hitelesítse Joe Biden elektorok által megerősített győzelmét, amikor Trump-párti tüntetők törtek rájuk. A zavargásnak súlyos következményei lettek: többen megsérültek, egy nő meg is halt. (Frissítés: Trump azóta bejelentette, hogy 20-án “a szabályoknak megfelelően” átadja a hatalmat.)

Szél most azt írta: a tragikus, halálos áldozatokkal is járó puccskísérlet világosan megmutatta, hova vezet a folyamatos hazugságokkal, a nemzet megosztásával és a gyűlöletkeltéssel kikövezett út. Mert nem kérdés: a tegnapi események egyenes következményei annak a politikának, aminek egyetlen öncélja a hatalom megtartása, és aminek semmi sem elég drága ennek eléréséhez.

A politikus szerint a demokráciák működése azon alapul, hogy tiszta és szabad választásokon lehetséges a hatalmon levők leváltása, aki pedig alulmarad, hajlandó békésen átadni a hatalmat és elismerni a vereségét. Ez az alapszabály, minden ebből következik.

“Egy pontosan erre a sémára működő politikának kell Magyarországon is véget vetni — Trump legnagyobb európai szövetségese, Orbán Viktor, ugyanazt a populista receptet alkalmazza, mint Trump: párhuzamos valóságot építve manipulálja a tömegeket, hazug propagandát folytat, összeesküvés-elméleteket gyárt, megoszt, gyűlöletet kelt”

– fogalmazott Szél, majd megjegyezte: a Fidesz rendszerét csak olyan politika tudja leváltani és meghaladni, ami visszatér azokhoz az értékekhez, amit a hatalom módszeresen lerombolt az elmúlt években. Ezen dolgozom én is, Veletek és sokakkal, akik végre tisztességes politikát akarunk Magyarország és a magyar nép számára.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!