Orbán sok ember halálához járul hozzá! És ezt a Fidesz volt alelnöke állítja!

Orbán még nem veszítette el a következő választást, de morális értelemben már megbukott. Ezt Molnár Péter, a Fidesz egyik alapítója, a párt volt alelnöke és egykori országgyűlési képviselője állítja. Szerinte a miniszterelnök számos ember halálához járul hozzá.

Az egykori fideszes politikus a Magyar Narancsban közölt írásában (melynek címe: Orbán Viktor útja a bátorságtól a bukásáig) először azt idézi fel, hogyan vitték el a rendőrök Tamás Gáspár Miklóst és Orbán Viktort a rendőrök 1988. június 16-án, Nagy Imre kivégzésének harmincadik évfordulóján a Batthyány-örökmécsestől. Szerinte Orbán akkor még bátor volt, de most, 32 és fél évvel később

a miniszterelnök morális értelemben már megbukott.

Molnár Péter úgy látja, a járvány révén minden eddiginél drámaibb megvilágításba került, hogy mit is tesz Orbán a magyar emberek állítólagos képviselőjeként. „A járvány közben is rengeteg közpénzt költött, és költ hatalma még megmaradt korlátainak lebontására, és hatalma választásoktól független bebetonozására. Tette és teszi ezt ahelyett, hogy minden felszabadítható összeget az egészségügyi ellátó rendszer megerősítésére fordított volna, illetve fordítana.” A Fidesz-alapító szerint ezzel

Orbán számos ember halálához járul hozzá, közvetlenül és folyamatosan.

Mint írja, „a kórházakban nincs még egy orvos, nincs még egy ápoló, nincs még egy betegszállító. Pedig életeket menthetnének. Egyre többek életében jelenik meg a halál, olyankor is, amikor még várakoznia kellett volna. Egyre több olyan család gyászol, ahol a gyász elkerülhető lett volna.”

A volt fideszes politikus felidézi, hogy Kis János, aki annak idején Orbán Viktort próbálta kiszabadítani a diktatúra rendőreinek karjaiból, most azt mondja:

„Ne kerteljünk: ez a tragédia személy szerint Orbán Viktor lelkén szárad.”

Molnár Péter azzal zárja írását, hogy „Ez így van. Orbán Viktor morális bukása bevégeztetett.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!