Ezt a videót hamarosan törölni fogják a Fidesz oldaláról – most nézze meg, amíg lehet!!!

A koronavírus járvány első hulámában is jól tudta OrbánViktor, hogy a járvány gazdasági hatásai hosszútávon meggyengíthetik a hatalmát. Éppen ezért próbált meg a kormányzat minden szinten megnyugtatni mindenkit, hogy nincs semmi baj, mindenki tudni fog dolgozni, ha máshol nem, hát az állam majd a d neki munkát. Nem így történt.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatai szerint a munkanélküliek száma 2020 novemberében 190 ezer volt, ami 4,1 százalékos munkanélküliségi rátát jelent. Ha a második hullám bekövetkezésétől számolunk, akkor 2020. szeptember-novemberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 204 ezer volt, ez pedig

40 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

A munkanélküliségi ráta 4,4 százalékos volt, 0,9 százalékponttal magasabb az előző évinél. Ez önmagában nem lenne probléma, ha a rekord alacsony három hónapos munkanélküli ellátás alatt az emberek találnának maguknak munkát, de sajnos nem így van. A munkanélküliség átlagos időtartama majdnem egy év, 11,5 hónap volt,

a munkanélküliek 32,8 százaléka pedig legalább egy éve keresett állást,

vagyis tartósan munkanélkülinek számított. Ha a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adminisztratív adatai nézzük, még siralmasabb képet kapunk: a nyilvántartott álláskeresők létszáma 24 százalékkal, 297 ezerre nőtt 2020. november végén az egy évvel korábbihoz képest.

Ehhez képest, nézzék meg mit mondott Orbán Viktor a parlamentben április végén! A videó a Fidesz hivatalos Facebook oldaláról van, de gyanítjuk, hamarosan le fogják venni, ezért még most juttassuk el mindenkihez egy megosztással!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!