Két héttel Biden beiktatása előtt beismerték: Orbán bajban van

Orbán

Alig több mint két hét maradt Joe Biden hivatalba lépéséig, látványosan el is kezdett beindulni az aggodalom a Fidesz háza táján az amerikai kormányváltás miatt.

David Reaboi, az Orbán-kormány amerikai lobbistája a Magyar Nemzetnek adott interjújában elismerte: Biden elnökségével nehezebb dolguk lesz a világ a jobboldali kormányainak. A demokratákkal szerinte visszatér a “kék zsarnokság” időszaka, amit ő úgy foglalt össze: akik “nem istenítik a bevándorlást és az LMBTQ-közösségek agresszív nyomulását”, azok ellen fegyverként vetik majd be a jogállamisággal kapcsolatos vádakat.

Mivel más véleményt nem tűrnek meg, Reaboi biztosra veszi, hogy

azoknak az országoknak nem lesz könnyű dolga Biden elnöksége alatt, amelyek nem akarnak behódolni a “kék zsarnokságnak”.

Egy dologban biztosan igaza van Reaboinak: Biden elnöksége valóban soha nem látott kihívások elé állíthatja idén Orbánt. Csakhogy ez nem a világnézeti különbségek miatt van, hanem amiatt, mert a megválasztott demokrata elnök olyan embereket választott a külügyi stábjába, akik a liberális demokrácia elkötelezett hívei, és akik ígéretet tettek rá, hogy

el fogják számoltatni a világ enyves kezű autokrata vezetőit.

Bővebben itt írtunk erről:

Azt hitte, Szájer miatt fáj Orbán feje? Akkor mutatjuk, mit üzent Biden!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!