Orbán influenza ellen még be merte magát oltatni! Miért titkolózik a kormány? A kérdező MSZP-s politikus Brüsszelhez fordul!

Orban Oltas 3

Orbán Viktor az influenza elleni oltást még be merte magának adatni, akkor még nem volt ilyen előzékeny, mint most. Miért titkolja a Fidesz-kormány, hogy milyen ütemezésben, milyen körben és milyen kapacitási háttérrel tervezik beadni a vakcinákat? Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő bejelentette: az Európai Bizottság elnökéhez fordult, hogy kiderüljön, milyen oltási tervet adtak le Brüsszelnek Orbánék. Azt is hozzátette: amint lehet, ő beadatja magának a vakcinát!

„A magyar kormány láthatóan hazudik és sunnyog, illetve össze-vissza beszél az oltási tervről” – ezt az ellenzéki politikus jelentette ki szombati online sajtótájékoztatóján, miután egyetlen minisztérium sem hajlandó közzétenni a magyar oltási tervet – még közérdekű adatigénylésre sem!

Az egészségügyet is felügyelő Emmi azt válaszolta, hogy nem illetékes az oltási terv kiadásában!

Ujhelyi szerint ez egyszerűen „kabaré” – mint ahogy az is érthetetlen számára, hogy a Belügyminisztérium, illetve a külügyi tárca a válaszadási határidőt a veszélyhelyzetre hivatkozva 15 napról 45 napra tolta ki. Erre akkor van lehetőség, ha az adatigénylés „közfeladatok ellátását veszélyezteti.” Ujhelyi szerint azonban nehéz belátni, hogy egy elvileg kész dokumentum elküldése milyen „közfeladatokat veszélyeztető” fennakadást okozna a minisztériumok számára.

„Itt emberéletekről van szó, naponta százak halnak meg!”

– jelentette ki az MSZP EP-képviselője, hozzátéve: az Európai Bizottság elnökéhez fordul, hogy megtudja: Brüsszelnek milyen stratégiai tervet adott le ezzel kapcsolatban a magyar kabinet. „Ha nincs őszinte kommunikáció, akkor a társadalom súlyosabb egészségügyi és megélhetési válságba sodródik!” Az MSZP politikusa szerint a kormány válságkezelése kapcsán „elképesztő szakmai bénázások” történtek, a kormány pedig össze-vissza beszél az oltási stratégia kapcsán: a kormányfő már kész dokumentumként hivatkozott rá, miközben az egyik kormányzati szerv szerint még dolgoznak rajta. Ujhelyi azt is kifogásolta, hogy

a magyar kormány vezetői nem járnak élen az oltás beadatásában és nem mutatnak jó példát.

„Orbán Viktor álságos módon azzal hárít, hogy megvárja, míg rákerül az oltási sorrend, miközben nem tudjuk, hogy kinek hol a helye a sorban, nem tudjuk mi alapján osztályoznak, egyáltalán ki dönt ebben a kérdésben.”

Ujhelyi arra is emlékeztetett, hogy

Orbán „az influenza-oltás propagálásakor még nem volt ennyire előzékeny.”

Az MSZP politikusa kijelentette: amint lehetősége lesz rá, be fogja magát oltatni. Mivel a Fidesz-kormány láthatóan még a legfontosabb információkat is titkolja az emberek elől, nagyon fontos, hogy ez a hír minél több emberhez eljusson.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!