Áder több bizalmat és elfogadást várna a magyaroktól

áder

Ahogy arra számítani lehetett, a köztársasági elnök idei újévi köszöntőjét a koronavírus-járvány dominálta.

Áder János azt kérte, hogy a hagyományos újévi fogadkozások helyett most tegyünk egy komoly elhatározást: azt, hogy 2021-ben “hálásak leszünk az életekért, amiket megmenthettünk” és az “egymást segítő megható pillanatokért”.

Az államfő kiemelte: mindenki szeretné visszakapni azt az életet, “amelyben kevesebb a fájdalmas lemondás”, de figyelmeztett, hogy kórházainkban “ezekben a pillanatokban is heroikus küzdelem zajlik”.

Orvosok, ápolók, asszisztensek, mentősök hoznak életmentő döntéseket most is, az új év első óráiban.

“Meghálálhatjuk ezt valaha is nekik? Meghálálható-e a végeláthatatlan műszak?”

– kérdezte Áder, majd arra kért mindenkit, hogy legyen hálás az egészségügyben, a szociális intézményekben dolgozók hősies munkájáért, mert ők egyetlen percre sem adták fel.

“Legyünk hálásak a tudósoknak, mert kutatásaik segítenek egyre jobban kiismerni a nemrég még ismeretlen ellenséget és biztonságos védőoltáson, hatékony terápián dolgoznak!”

– közölte.

Azt is kiemelte, hogy a tanároknak, nevelőknek is hálával tartozunk, mert újra és újra alkalmazkodtak, és a megváltozott körülmények között is szívvel-lélekkel folytatták munkájukat.

“Legyünk hálásak a földeken és a gyárakban dolgozóknak, az eladóknak, a szállítóknak, a rend őrzőinek, mert miattuk működött és működik az ország”

– fejtegette.

Áder a beszéd végén arra szólította fel a magyarokat, hogy tegyék félre a kételyeiket, és ezekben a nehéz órákban viseltessenek több bizalommal.

“Legyen most kevesebb a kérdés és több az elfogadás, kevesebb a kétely és több a bizalom”

– mondta.

Áder köszöntőjét, melyet most is Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista fordította jelnyelvre a siket és nagyothalló nézők számára, itt tudják visszanézni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!