Saját emberei buktatták le Orbánt: óriásit kamuzott a miniszterelnök

OrbÁn Viktor
Fotó: MTI/EPA/Andreas Schaad

Orbán Viktor november óta többször nyilatkozta, hogy készen áll a tömeges oltási terv, egészen odáig elment, hogy egy hétvége alatt át tudnák oltani az országot. Most nem várt helyről érkezett a cáfolat: a koronavirus.gov.hu oldalról adták az információt, hogy a miniszterelnök állítása korántsem igaz.

Azt tudjuk, hogy az eddig megérkezett, nagyjából 80 ezer adag Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcináját az egészségügyi dolgozók kapják meg. Azonban az Orbán által emlegetett oltási terv nyilvánosságra hozatala nélkül, semmit nem lehet tudni arról, hogy vajon kik is következnek utánuk.

A 444.hu egyik olvasója arra volt kíváncsi, milyen menetrend szerint oltják majd a 65 év feletti nyugdíjasokat, ezért jó állampolgárhoz híven, megkérdezte azt a koronavirus.gov.hu oldalon közzétett email címre küldött levélben. Meg is érkezett a válasz:

„A Nemzeti Népegészségügyi Központ már dolgozik az oltási terv kialakításán, ennek megjelenéséig szíves türelmét és megértését kérjük.”

Tehát, hivatalos állami tájékoztatás szerint messze nincs még kész az oltási terv, azon még csak dolgoznak! Pedig Orbán Viktor már november 27-én azt nyilatkozta kamuzta, hogy

“Az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgoztuk.”

De Orbánnak az a nagyképű kijelentése is megbukott, hogy egy hétvége alatt egy országot be tudnának oltani, hiszen az utóbbi 4 napban összesen 2500 egészségügyi dolgozó jutott vakcinához, miközben ennek a kétszeresét lehetett volna megtenni a rendelkezésre álló vakcinákból.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!