Rémisztő tények derültek ki Paks II-ről, a horvát földrengés után ezt komolyan kell venni!

Forrás: MTI

Nem kevesebbet állít az Átlátszó, minthogy nem felel meg a Nemzetközi Atomenergia Hivatal hazánkban is törvénybe iktatott földrengésbiztonsági ajánlásainak a Paksi Atomerőmű és a tervezett bővítés telephelye: egy tektonikai törésvonal gyakorlatilag a nukleáris létesítmények alatt halad át, egy geológus pedig tízezer évnél fiatalabb földrengések nyomaira bukkant a telephely közvetlen közelében a felszínen.

Az Átlátszó megszerezte és közreadta a a paksi bővítés földrengésbiztonságával kapcsolatos, az MVM Paks II. Zrt. megbízásából készült, 2016-os geológiai tanulmány részletes adatait, melyek szerint a Paksi Atomerőmű telephelyének közelében több helyen is tízezer évnél fiatalabb,

felszínig hatoló elmozdulásokat okozó földrengések nyomait találták!

Mindez azért fontos, mert a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nukleáris biztonsági ajánlásait is tartalmazó 2011-es magyar kormányrendelet értelmében tilos olyan helyre atomerőművet építeni, ahol 10 km sugarú körben olyan törésszakasz található, amelynél az utolsó százezer évben felszíni elmozdulás volt. A most működő Paksi Atomerőmű esetében semmilyen vizsgálat nem volt, akkor a Szovjetunió egyszerű hatalmi szóval jelölte ki az építkezés helyszínét.

A mostani bővítéshez szükséges földtani kutatásokra több mint 8 milliárd forintért végeték el, de a részletes eredményeket eltitkolták a kívülállók elől, mert annak ellenére, hogy tektonikailag aktívnak minősülő törésvonal fut el alatta,

a telephelyet  alkalmasnak nyilvánították!

A mostani horvát földrengés, mely még Budapesten is érezhető volt, rávilágít arra, hogy ezzel bizony nem lehet szórakozni, nem hiányzik egy, a fukushimai katasztrófához hasonló eset Európa közepén!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!