Bohózat, mit tett az operatív törzs, miután Karácsony kitálalt a vírusadatokról

Müller Karácsony

A koronavírusról szóló kormányzati tájékoztató honlapon a járvány eleje óta naponta lebontják, hányan fertőződtek, haltak meg Budapesten, illetve hányan vidéken.

Karácsony Gergely vasárnap ennek kapcsán azt írta Facebook-oldalán: “A hivatalos honlap csak Budapest adatait közli külön, nyilván azért, mert a járvány első hullámában a fővárosban magas volt a halálozás és ezt a fővárosi vezetés nyakába lehetett varrni. Viszont most pont az ellenkezője van, a budapesti halálozási adatok sokkal jobbak az átlagosnál. A kormány persze erről hallgat.”

Hogy a kormány motivációi kapcsán mennyire igaza lehetett Karácsonynak, azt jelzi, hogy a posztját követően – május óta először – az operatív törzs

egyszerűen kiszedte a fővárosi adatokat a napi tájékoztatóból.

28-a óta egyszer sem szerepeltek a fővárosi adatok a tájékoztatóban. Csak addig voltak láthatók, amíg rossz színben lehetett feltüntetni Budapestet, onnantól kezdve viszont, hogy felhívták rá a figyelmét, hogy a főváros voltaképp még jobban is teljesít, mint az ország többi része, egyből kiszedték belőle azokat.

A főoldalon lévő összesítő táblázatból azért kivonással és százalékszámítással még mindig ki lehet számítani az adatokat: a 444 szerint, mióta beszüntették a fővárosi tájékoztatást, először csökkent a fertőzések aránya 20 százalék alá Budapesten. A legutolsó adatsorban is már közelítette ezt a számot, december 27-én az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 20%-a volt budapesti.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!