Orbánék mindenkit átvertek – ezt elhallgatták eddig, pedig sokakat padlóra küldhet

Orbán

Orbán és kormánya úgy oldotta meg a vírus elleni védekezést, hogy az neki egy fillérjébe se kerüljön, még egy forinttal se jusson kevesebb pénz a haveroknak. Elvett inkább az önkormányzatoktól és bevezette a hiteltörlesztési moratóriumot és a THM plafont. De azt nem mondták el, mivel fog ez járni, január 1-től pedig sokaknak jön a feketeleves.

Ugyan a jelzálog- és babaváró hiteleknél további fél évvel, június végéig meghosszabbította a kormány a hiteltörlesztési moratóriumot, tehát továbbra sem kell fizetni a törlesztőrészletet, ám más típusú hitelkkel rendelkezők most fognak azzal szembesülni, hogy

januártól brutálisan megnőhet a törlesztőrészletük,

ugyanis a THM plafon december 31-ével megszűnik, tehát véget ér a bankok és pénzügyi vállalkozások azon kötelezettsége, hogy legfeljebb a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékpontos thm-mel kínálhattak új fogyasztási hiteleket. Jelenleg legalább 200 milliárd forintnyi személyi hitel és körülbelül 20 milliárd forintnyi áruhitel van kihelyezve, amelyek törlesztése a feloldott limit miatt az új évben jelentősen nőhet. A bankoktól és a hitel típusától függően változhat az emelkedés, de az biztos, hogy ezeknél a hiteleknél 20-25 százalék szokott lenni a THM, ezért a karácsonyi vásárlásokra felvett hitelek törlesztése

akár 40-50 százalékkal is növekedhet!

A napi.hu egy 2 millió forintos személyi hitel hozott pédának, ahol a mostani nagyjából 32800 forintos szintről (ez szinte minden banknál pontosan ugyanennyi) 46 ezer forintra is felszaladhat a havi törlesztőrészlet.

Így tulajdonképpen az történt, hogy Orbánék az év második felére hatalmi szóval maximalizálták a hitelekért visszafizetendő mértéket, de azt nem ígérték, hogy ez így lesz a futamidő végéig. A bankok pedig most be fogják termelni az eddig elmaradt hasznaikat is, ne legyen kétségünk.

Orbánék megint a mások pénzéből (bankok) jópofiztak az országnak, most pedig kamatostul kell fizetnie mindenkinek, akik hittek a kormánynak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!