Borítottak a nyugdíjasok: ezért szemfényvesztés a jövő évi nyugdíjemelés

Nyugdíjas

Jelentősen elszámolta a kormány a jövő évre tervezett nyugdíjemelést – állítja a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület.

A szervezet emlékeztetett: a napokban jelent meg az MNB 2020. decemberi inflációs jelentése, melyben szakmai alapon számolták ki a jövőre várható fogyasztói árak emelkedését. Az adatokból az derül ki, hogy a kormány által 2021-re tervezett, és a nyár elején törvénybe is foglalt inflációs mértéket a hozzáértők jelentősen magasabbra prognosztizáljak.

A tervezési hiba nagymértékben sújtja a nyugdíjas társadalmat, hiszen a január elsejei tervezett 3 százalékos nyugdíjemelés

nem tart lépést sem az MNB 3,8-4 százalékos prognosztizált áremelkedésével, sem az idősek életkörülményeiben jelentkező nehézségek kompenzálásával.

A nyugdíjemelés különösen elmarad, ha az élelmiszerek területén várható 4,6-4,8 százalékos árnövekedést vesszük alapul.

A szervezet ezért azt kérte: a kormány – a törvény által biztosított felhatalmazás alapján – a 2021. január elsejei nyugdíjemelést a 3 százalékra tervezett mérték helyett 4 százalékos nagyságban állapítsa meg.

“Nem tarjuk méltányosnak azt, hogy az év elején történő korrigálás elmaradása esetén a nyugdíjasok ismét a kormány számára kényszerülnek hitelezésre”

– tették hozzá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!