Soha ekkora nem volt még az államháztartási hiány Magyarországon

Varga

A Népszava becslése szerint azáltal, hogy a kormány 860 milliárd Ft-ot szórt szét év végén a járványhelyzettől független, egyéb célokra, az államháztartási hiány mértéke

korábban soha nem látott mértékűre növekedett.

A becslés szerint a hiány az év végére meghaladhatja a négyezer milliárd Ft-ot, miközben a költségvetési törvényben csak 367 milliárd Ft-ot engedélyeztek.

A lap szerint sosem volt példa ilyen mértékű hiánytúllépésre, egy jogállami keretek között működő kormány ugyanis nem hozhat össze az engedélyezettnél több mint tízszer nagyobb mínuszt.

Mint ismert: a kormány az utóbbi napokban sosem látott közpénzszórásba kezdett. A kedvezményezettek listája alapján a NER politikai hátországának megerősítése lehetett a cél.

A támogatások között olyanokat találni, mint több tízmilliárdos egyházi- és százmilliárdos sporttámogatásokat, 65 milliárd forintot a határon túli Bethlen Gábor Alapítványnak, valamint 94,5 milliárd a Mathias Corvinus Collegium alapítványának, a Tihanyi-alapítványnak.

A Fidesz kárpótolta ezen kívül az iparűzési adó megfelezése miatt a fideszes városokat is. Az ellenzéki vezetésű települések ellenben semmit nem kaptak. Erről bővebben itt írtunk:

Orbán mentőövet dob a fideszes városoknak, az ellenzék nem kap semmit

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!