Rémisztő tény a vakcináról: véletlenül szólta el magát a professzor, vagy figyelmeztetni akarta az országot?

Merkely Béla
MTI/Kovács Tamás

Megérkeztek Magyarországra is az első vakcibaszállítmányok és sorban jönnek a hírek, hogy elkezdték beoltani az egészségügyi dolgozókat. Dr. Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora sajátkezűleg oltotta be az első 24 dolgozót a 132-ból az egyetem klinikáján. Ám ő maga nem kapott oltást, az indoklás meglepő.

Miközben a kormányzat elkezdte a regsiztrációkat a koronavírus elleni oltásra, eközben a várandósok figyelmeztetésén kívül senkitől nem hallunk olyan jelzést, hogy vannak, akik nem kaphatják meg az oltást, pedig Merkely professzor Facebook posztjából most ez derül ki:

“Sajnos, én még 2 hónapig nem kaphatom meg az oltóanyagot, mert 1 hónapja estem át az új típusú koronavírus-fertőzésen.”

Eddig azonban ilyen jellegű információ sehol nem hangzott el, sem az operatív törzs tájékoztatóján, sem a koronavírus tájékoztató oldalon, sem máshol. Pedig,

ha a túl hamar megkapott védőoltás problémákat okozhat, akkor erről mindenkinek tudnia kell!

Arról már nem is beszélve, hogy Merkely professzor volt az, aki nemrég kb. 2 millióra becsülte azok számát, akik az országban megfertőződhettek koronavírussal, az alig több mint 250 ezeres hivatalos adathoz képest. Akkor már csak az a kérdés, mi van azokkal, akik enyhe tünetekkel, vagy akár tünetmentesen estek át a fertőzésen, vagy mi az összefüggés az influenza oltással? Van-e időbeni határ a két oltás között?

Ezekre a kérdésekre kellene választ adni Müller Cecíliának, nem pedg életvezetési és szellőztetési tanácsokat adnia, mert ezen tényleg múlhatnak életek!

UPDATE: Napközben az intézmény oltóközpontjának vezetője, Kulcsár Andrea a következőket nyilatkozta az MTI-nek: nem kaphat oltást az, aki lázas, várandós, vagy három hónapon belül gyermekvállalást tervez, illetve aki az elmúlt három hónapban esett át a koronavírus-fertőzésen, mert az ő szervezetében még van ellenanyag a vírussal szemben.

Egységes, egy csatornás világos, mindenkire kiterjedő tájékoztatás még mindig nincs a kérdésben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!