Orbán ezzel túl messzire ment – Lázadnak a városok!

Forrás: Index

Orbán Viktor a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak csökkentése érdekében, elrendelte az iparűzési adó csökkentését. Ez a lépés azonban nem a vállalkozóknak segít, pusztán egy újabb bosszúlépés a kormány részéről az önkormányzati választás bukása után.

A döntés ellen most a Szabad Városok Szövetsége is tiltakozik, közleményüket eddig 38 fővárosi és vidéki polgármester írta alá, köztük Karácsony Gergely főpolgármester.

“Városaink kifosztása nem kormányzás!”

– kezdik közösségi oldalukon közzétett bejegyzésükben, majd hozzáteszik, hogy “a magyar miniszterelnök a bajba jutottak megsegítése helyett kivégzi a magyar önkormányzatokat. Az iparűzési adó megfelezésének semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, annak csakis a Fidesz hatalmi politikájához van köze.

A közleményt aláíró polgármesterek kiemelik, hogy csak közösen tudnak elérni valamit, így arra kérik a tiltakozáshoz csatlakozó önkormányzatokat, hogy annak jeléül, december 23-án 19 órától egy estére kapcsolják le településeiken a díszkivilágításokat.

“Közösen kell fellépnünk a sötét időket idéző, sötét szándékok miatt meghozott kormánydöntés ellen”

– áll a közleményben.

A bejegyzésükben kiemelik, hogy az iparűzési adó bevételéből “az önkormányzatok szerte az országban a mindenkinek járó közszolgáltatásokat biztosítják, a helyi tömegközlekedést, a szemétszállítást, utak karbantartását, közvilágítást, zöldfelületek kezelését, ebből fizetnek szociális támogatásokat, finanszíroznak színházakat, kulturális és sporttevékenységet.

Ezen feladatok ellátása a miniszterelnök döntése miatt veszélybe került.

A 25 ezer főnél nagyobb településeknek ígért egyedi kompenzációt Orbán Viktor kénye-kedve szerint, politikai alapon fogja osztani a kormány.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!