Most érkezett: ezek a szabályok lesznek érvényesek karácsony estére!

Orbanfb

A mai nappal már negyedik napja 180 felett van a koronavírusban meghaltak száma, így előrelátható volt, hogy nagy enyhítések nem várhatóak a karácsonyi időszakra, inkább az volt a meglepő, hogy további szigorításokat nem vezetnek be. A bejelentést most nem vállalta fel Orbán, az operatív törzsre bízta a bejelentést.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese bejelentette, hogy már megszülettek a karácsonyra vonatkozó kormánydöntések, amelyek a következőek:

  • szentestére, december 24-ére felfüggesztik a kijárási korlátozást, de azt nem jelentették be, hogy ennek lesz-e reggeli korlátja, vagy nem,
  • megtiltották az Egyesült Királyságból érkező személyszállító repülőgépek leszállását Magyarországon, ez az üzleti magángépeket is érinti,
  • a magánrendezvények (vendégségek) létszámánál továbbra is él a 10 fős korlát, és továbbra sem számítanak bele a létszámba a 14 évesnél fiatalabbak.

A többi, eddig is érvényes tilalom, korlátozás és szabály életben marad (maszkviselés, határátlépés stb.).

Mindezeken nem is csodálkozunk, hiszen a megkésve hozott intézkedéseknek egyelőre semmilyen pozitív hatását nem lehetett tapasztalni sem a megbetegedések, sem a halálozásoknak a számában.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!