Megszégyenítő vereséget szenvedett Deutsch – Szinte mindent elvesztett!

Fotó: Marc Dossmann / Európai Parlament

Deutsch Tamás saját kijelentései miatt került komoly bajba, uniós pártcsaládja, az Európai Néppárt (EPP) már a fideszes EP-képviselő kizárását fontolgatta, azonban a többszöri meghunyászkodás miatt végül “csak” megfosztották minden frakción belüli jogától!

A frakció a döntését határozatlan időre hozta meg, így mindaddig, míg pártcsaládja másképp nem dönt, Deutsch nem képviselheti a Néppárti jelentéseket árnyékelőadóként, valamint a csoport egyéb hivatalos álláspontjait sem közvetítheti.

Az pártcsalád azonban felszólította a többi fideszes képviselőt is: gondolkozzanak el azon, “hogy politikai meggyőződésük továbbra is összeegyeztethető-e az EPP képviselőcsoportjának értékeivel” – közölte az atv.hu.

Az Európai Néppárt azt is kiemelte, hogy amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi, azonnal végleges döntést hoznak a Fidesz tagságáról!

Deutsch Tamás a döntést követően magyar újságíróknak elmondta, hogy igazából már az ülés előtt tudta, milyen sors vár rá, hiszen a frakció elnöksége közölte vele. A fideszes EP-képviselő azt is hozzátette, hogy összesen hat alkalommal kért bocsánatot mindazoktól, akiket szavaival megsértett.

Ez a meghunyászkodás is azt mutatja, bármennyire is erősnek mutatja magát a Fidesz, rettegnek attól, hogy az EP kispadjára kerülnek, szégyenszemre kizárják őket az egyik legerősebb pártcsaládból.

Azonban a veszély még nincs elhárítva!

Bár Deutsch most megmenekült, a kormánypárt sorsa még nem dőlt el a Néppárton belül! A Fidesz tagságát a párt kritikus álláspontja, valamint a pártcsalád alapvető értékeinek megsértése miatt, 2019 márciusában az EPP elnöksége felfüggesztette, arról pedig, hogy maradhatnak-e a Néppárt tagjai, még azóta sem döntöttek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!