Borított Hadházy: azt állítja, nagyobb csalásra bukkant, mint a négyes metró

Hadházy

A képviselő legújabb Facebook-posztjában a tavaszi lélegeztetőgép-beszerzések kapcsán arról ír: bizonyítékot talált arra, hogy “mekkora orbitális lopás volt a lélegeztetőgépek beszerzése”.

Hadházy szerint ahhoz, hogy leleplezzük a csalást, elég, ha összehasonlítjuk a magyar bevásárlást a nálunk sokkal gazdagabb és sokkal jobb egészségüggyel rendelkező Kanadával.

Majd felsorolja az alábbi tényeket:

  • Kanada 1,147 milliárd kanadai dollárért, azaz kb. 265 milliárd forintért vásárolta a gépeket (Magyarország ezzel szemben 350 milliárdért).
  • Összesen 59 ezer lélegeztetőgépet vettek (Magyarország 16500-at).
  • Ez készülékenként kb. 6,6 millióba került (Magyarországé 21 millióba).
  • Kanada lakossága 37,8 millió fő (Magyarországé 9,8 millió).
  • 10 millió lakosra számolva így Kanada 10000 készüléket rendelt (Magyarország 16500-at).
  • A gépek nagy része kanadai vagy egyéb nyugati készülék, kínai csak jóval kevesebb (Magyarország csak kínait vett).
  • A beszerzést komoly szervezetek, cégek és szaktekintélyek végezték (Magyarországon “fürkészeknek” és “portyázóknak” nevezett, többnyire semmiből létrehozott kamu cégek).

Hadházy szerint a fentiekből megállapítható, hogy

a kormány hazudik, amikor azzal magyarázza a többszörös túlárazást, hogy nagy mennyiségben kellett vásárolni és a tavaszi árak ilyen magasak voltak.

A képviselő szerint a kanadai példa azt is mutatja, hogy a nagy mennyiség sem indokolta a horribilis túlárazást. Bár a kanadai kormányt is kritizálják, hogy túl sok készüléket rendelt, a magyar kormány ezen is bőven túltesz, lakosságarányosan több mint másfélszer annyit vett, háromszoros egységáron, mint a sokkal gazdagabb Kanada.

“Erre az őrültségre és gazemberségre egyszerűen nincs magyarázat. Ez bűncselekmény”

– írja Hadházy, hozzátéve: a “lélegeztetőgép-panama” nagyságrendekben rosszabb a legtöbb gigantikus lopásnál (még a négyes metróénál is), nemcsak az összeg miatt, de amiatt is, hogy a járványon, emberek szenvedésén “gazdagodtak a dögkeselyűk”.

A képviselő teljes posztja itt tekinthető meg:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!