Ezt üzente a kormánypárti humorista a Szájeren röhögőknek

Nacsa

Nacsa Olivér interjút adott a 24.hu-nak, melyben többek között Szájer József botrányáról is kérdezték.

A kormánypárti humorista szerint egyáltalán nem vicces, ami Szájerrel történt, sokkal inkább tartja “személyes tragédiának”.

Mint fogalmazott: “most talán nincs is nagyobb büntetés annál, minthogy szembe kell néznie a történtekkel”.

Azoknak, akik az utóbbi hetekben mégis jóízűeket röhögtek Szájeren, azt üzente: bár természetesnek tartja, hogy egy ilyen eset megihleti az internet népét, és sorra születnek a sokszor tényleg humoros mémek, azt “rendkívül hamisnak, igazságtalannak és méltatlannak” érzi, hogy sokan

“rá akarják húzni ezt az esetet a teljes politikai közösségre, és megbélyegezni azokat, akik a mindennapokban is a szemük előtt tartják a konzervatív értékeket.”

Nacsának nem ez volt az egyetlen erős kijelentése az interjúban:

  • Magáról pl. azt mondta: “megrögzötten és eltántoríthatatlanul” konzervatív, aki hisz a klasszikus férfi-nő családmodellben.
  • George Clooney kapcsán úgy fogalmazott: “nagyon ritkán kevernek össze George Clooney-val, ami azért kicsit rosszul esik. Bár a nyilatkozatát olvasva erre egyre büszkébb vagyok.” Nem érti, Clooneynak “honnan lenne bármi fogalma a magyar jogállamiságról azokon az információkon túl, amik bizonyos baloldali felületeken keresztül jutnak el hozzá?
  • Orbán Viktor uniós vétóját úgy értékelte: “A bevándorlás miatt van minden, az egész arról szól. Azt szeretnék ránk erőltetni.
  • A kormány álláspontja az, hogy ellenőrizetlenül ne érkezzenek olyan bevándorlók vagy kétes hátterű emberek, akik akár vallási alapon radikalizálódhatnak.” Amikor a riporter felhozta a letelepedési kötvények ügyét, azzal válaszolt: “Ennyire súlyos politikai tendenciákra nincs rálátásom, ilyen kérdésekkel általánosságban foglalkozom. Politikus sem vagyok, mély elemzésekbe semmiképp nem bocsátkoznék.
  • Nacsa sérelmezte, hogy Hajós András vagy Bődőcs Tibor függetlenségét senki nem kérdőjelezi meg. Szerinte ha a liberálisoknak lehet “saját” humoristájuk, a konzervatívoknak is lehet.
  • Tavalyi Orbán-paródiájáról, ami a 444 szerint elment volna egy kormánypárti propagandavideónak, azt mondta: “Valószínűleg végig sem nézik, különben tudnák, hogy mindenkit kritizálunk. Ők legfeljebb kiragadnak egy mondatot a szövegkörnyezetből.
  • A köztévé bizonyított elfogultságával és ellenzék-ellenességével kapcsolatban úgy vélekedett: “Én nem hírterületen dolgozom. A saját részlegemen pedig semmi olyat nem tapasztaltam az elmúlt tíz évben, ami ezt alátámasztaná. Nálunk soha senki nem szól bele abba, mit mondunk vagy kritizálunk.
  • Az ellenzéki képviselők köztévés bántalmazásáról és Kunhalmi Ágnes, valamint Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselők “performanszairól” azt mondta: “(…) annál viccesebbet, mint ami a székházban történt, mi sem tudtunk volna kitalálni.
  • Arról, hogy a köztévé évek óta nem hív be ellenzékieket a műsorába: “Kérdés, hogy egyáltalán bejönnének-e. Kétlem, hogy bejönnének.
  • Orbán német köztévés paródiájáról: “Miniszterelnök úr hozzá van szokva ehhez, jó humorú ember lévén állja a sarat.
  • A kormány járványkezeléséről: “(…) megfelelő. Csak épp az ellenzéknek mindenért a kormányt kell hibáztatni, ez mindig is így volt. A második hullámban sajnos sokan már testközelből értékelik a járvány hatásait.
  • A szilveszteri műsorszámukról: “Müller Cecília is szerepelni fog benne, elárulom, nagyon fogok rá hasonlítani. Az ő esetében fontos, hogy a megformálás kedves legyen, hisz ő is ilyen személyiség, iszonyú felelősségteljes munkakörben. Köztudottan remek a humora. Meg kell próbálni oldani ezt az évet, hogy kicsit mosolyoghassunk. Ebben pedig a humor az egyetlen eszközünk.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!