Szijjártó megalázó karácsonyi „parasztcsomagját” magyarázza a Fidesz, de valamit nagyon elhallgatnak!

1213 Menczer Szijjártó
Forrás: Facebook

Kétségbeesetten magyarázkodik a külügy amiatt, hogy krumplit és almát adtak karácsonyra a munkatársaiknak. Ám az államtitkáruk érvelése eléggé hamis.

Egyre kínosabb a külügyi tárcának, hogy kiszivárgott: karácsonyra fejenként 10 kiló krumplit és 7 kiló almát adtak a munkatársaiknak. Mint ahogy mi is megírtuk,

a nagyjából 3000 forint értékű megalázó „ajándék” sokaknál kiverte a biztosítékot.

A Fideszben is érzik, hogy a luxusban élő Szijjártó Péter pitiáner akciója túlment egy bizonyos határon, s most kétségbeesetten igyekeznek azt megmagyarázni. Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára egy Facebook videóban azzal állt elő, hogy ők csak a bajba jutott szabolcsi gazdáknak segítettek úgy, hogy felvásárolták a terményüket, és azt osztották ki prémiumként. „Olyan gazdáktól vásároltunk, akik a jelenlegi nehéz helyzetben az árut nem tudják eladni” – magyarázkodott az államtitkár, és arra kérte a baloldalt és a sajtót, hogy ne támadják a Külügyminisztériumot azért, mert segít.

Menczer Tamás azonban a lényegről mélyen hallgat: miért kizárólag krumplit és almát adtak a munkatársaknak? Többet már nem érdemeltek?

Mert az igazi probléma nem az, hogy a külügy a gazdáknak segít – bár Menczer Tamás arról is mélyen hallgat, hogy a gazdák miért ne tudnák eladni a krumplit és az almát.

Az egész történetben inkább

az a felháborító, hogy Szijjártó Péter úgy gondolja: a kollégáinak pont elég karácsonyi ajándéknak ez a 3000 forintos „parasztcsomag”.

Az államtitkár videójáról ordít, hogy mindez csak utólag kitalált magyarázkodás. Mert arra azért kíváncsiak lennénk, hogy vajon Szijjártó Péter miniszter vagy Menczer Tamás államtitkár is krumplit és almát kapott-e karácsonyi prémiumként…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!