Személyeskedő támadással kezdte Orbán advent harmadik vasárnapját

Orbán1
Forrás: Orbán Viktor/Facebook

A támadást Orbán Soros György felé intézte, válaszul az amerikai-magyar üzletember csütörtökön megjelent írására.

Mint ismert: Soros az írásban élesen bírálta az EU Orbánnal és a lengyelekkel kötött paktumát.

Soros azt írta: Merkelék sajnos bedőltek Orbán blöffjének, és “a lehető legrosszabb megállapodást” hozták létre.

Orbán most személyeskedő hangvételű levelében azt írta:

“Az Európai Unió megőrizte egységét és győzött, Soros György pedig vesztett, és itt lenne az ideje, hogy az európaiak végre hazaküldjék őt Amerikába”.

Orbán szerint “Soros György krokodilkönnyeket hullat, ami ugyan nem adja vissza a spekuláns által kifosztott emberek, családok, vállalkozások millióinak pénzét, de szerény elégtételnek jó”.

Mint kifejtette: “a világ legkorruptabb emberének és hálózatának” jó oka van a csalódottságra, mert Európa nem hódolt be, Soros grandiózus tervét az Európai Tanács ülésén megakasztották.

A brüsszeli ülés valódi tétje Orbán szerint az volt, hogy ki fogja irányítani Európát a jövőben: a tagállamok polgárai által megválasztott kormányok és a belőlük álló tanács vagy “Sorosnak sikerül felépítenie egy új hatalmi struktúrát, egy hálózatot, ami a liberális, posztnemzeti és posztkeresztény ideákat terjesztő NGO-kból, az eszméiket szállító és felerősítő, nemzetközi fősodratú bal- és jobboldali médiából, az EP-képviselők jelentős csoportjából, az Európai Bizottságba bejuttatott „Soros-megbízottakból” és az ezeket összekapcsoló, jogállamiságinak nevezett mechanizmusból áll”.

“A terv olyan egyszerű, mint amilyen grandiózus”

– írta Orbán. Ezt az alábbiak szerint foglalta össze:

  • egy pénzügyi központ, Soros központja, ami NGO-k, kutatóintézetek, elemző műhelyek és aktivisták ezreit finanszírozza, akik befolyásolják a mainstream média irányvonalát.
  • Összevásárolja és hálózatba szervezi parlamenti képviselők kritikus mennyiségét, az Európai Bizottság kulcspozícióiba juttatja a neki dolgozó embereket, mint Frans Timmermans és Vera Jourová.
  • Végül elfogadtat egy jogszabályt, ami politikai előfeltételeket (gender, migráció, nyitott társadalom, liberális demokrácia) szab ahhoz, hogy a tagállamok hozzáférjenek az EU-s forrásokhoz.

Orbán szerint nagy szerencsére Európa kormányai az utolsó pillanatban átláttak a szitán, és megakadályozták Soros “nyílt hatalomátvételi kísérletét”.

Mint írta: nincs magyarázat arra, hogy “mi, európaiak miért tűrjük, hogy egy amerikai spekuláns amerikai pénzzel uniós befolyásolási rendszert építsen és vásároljon”. Amíg az európai vezetők ezt az utolsó lépést nem teszik meg, újra és újra hatalomátvételi kísérletekkel kell szembenézni a jövőben is. Máris itt van az asztalon Soros György műhelyéből a “migrációs és a genderakcióterv”.

“Ideje lenne pontot tenni Soros György európai ámokfutásának végére”

– zárta írását Orbán.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!