Először szólalt meg Gődény az előállításáról: itt a teljes nyilatkozat

Gődény
Fotó: ATV Híradó

Mint ismert: a vírusszkeptikus videóiról ismert Gődény Györgyöt péntek hajnalban állította elő a rendőrség rémhírterjesztés és hatósági rendelkezés elleni uszítás vádjával.

A gyógyszerészt már aznap elengedték, szombaton azonban ismét rájárt a rúd, amikor a biztonsági őrök a rendőrségi eljárásra hivatkozva nem engedték be a Pólus Centerben tartott könyvdedikálására.

Gődény előállítása nagy vitát kavart a sajtóban, többen a szólásszabadságának sérelmét látták benne, mások viszont egyetértettek a hatóság fellépésével.

Most Gődény is megszólalt az eset kapcsán az ATV Híradójának. A gyógyszerész kitartott mellette, hogy nem követett el bűncselekményt.

“Meggyanúsítottak azzal, hogy rémhírt terjesztek, ami ugyebár nem igaz”

– fogalmazott, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán orvosi tényeket közölt tudományos kutatásokra alapozva.

“Én soha életemben nem tagadtam a vírust, nem vagyok vírustagadó”

– közölte Gődény, hozzátéve: soha senkit nem biztatott a rendeletek megszegésére, ő csupán különböző tudományos eredményeket publikált.

Ezeket a “tudományos eredményeket” az alábbiakkal foglalta össze: “vannak olyan alternatív információ-halmazok, tudományos vizsgálatok, kutatási eredmények, amik nem támasztják alá azokat az eljárásokat, intézkedéseket, korlátozásokat, amiket megélünk”.

Fenntartotta, hogy a vírus nem okoz akkora gondot, mint “amekkora vészharangot kongatunk”. Az igazi problémát szerinte nem a vírus, mint inkább a korlátozások jelentik, amelyek gátolják az emberek létezését és megélhetését.

Azokra a vádakra is reagált, hogy arra biztatott volna embereket, hogy ne viseljenek maszkot. Elmondása szerint ezt soha nem tette, ő csak “szakmai kötelességének érezte, hogy felvilágosítson mindenkit, hogy számos kutatás létezik, ami nem igazolja a maszkok védőhatását”.

Gődény úgy fogalmazott: nem fél a börtöntől, ő ugyanis “nem követett el semmit”.

Szombaton egy gyermekorvos is reagált Gődény előállítására, ő ezt üzente a gyógyszerész szólásszabadságával érvelőknek:

Ezt üzente egy gyermekorvos a Gődény szólásszabadságát védőknek

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!