Varga Judit megsértődött, hogy a BBC az arcába merte mondani az igazat

Varga
Forrás: Varga Judit/Facebook

Az igazságügyi minisztert pénteken kérdezte a BBC az uniós költségvetés és mentőcsomag, valamint a hozzájuk kapcsolódó jogállami mechanizmus kapcsán kötött megállapodásról.

A múltkori BBC-s interjújához hasonlóan Varga most sem fogadta túl jól, hogy nem egy köztévés mikrofonállvánnyal volt dolga, az interjú teljesen korrekt és tényszerű felkonferálását ugyanis azzal kommentálta Facebook-oldalán:

“kérem, senki ne lepődjön meg, hogy az 5 és fél perces interjúból másfél percet egy ténybeli tévedésektől és vádaktól hemzsegő felvezető tett ki.”

Hogy pontosan mi volt “ténybeli tévedésektől és vádaktól hemzsegő”, azt nem fejtette ki, ahogy azt sem, hogy ha ekkora problémája volt a felvezetővel, miért nem tette szóvá rögtön a csatorna riporerének.

Ehelyett a már unalomig ismételt fideszes panelekkel jött, miszerint nem lett volna szabad megkerülni az EU alapszerződéseit, és a költségvetésen keresztül politikai zsarolást intézni egyes tagállamok ellen annak érdekében, hogy azok megváltoztassák álláspontjukat bizonyos “fontos” kérdésekben. Ilyen kérdésnek nevezte a migráció és a “családjog” kérdését, amelyekre természetesen sosem vonatkozott a mechanizmus, de a kormány azért kiköttette, hogy véletlenül se vonatkozzon.

Varga a riporter kérdésére, hogy mi a véleménye arról, hogy sokak szerint nekik csak az EU pénze kell, az alapelvei viszont nem, azt felelte, ezt vissza kell utasítsa, ők ugyanis csak a status quót szerették volna megvédeni az EU túlkapásaival szemben. Állítása szerint ezért kértek garanciákat a tisztességes eljárás, a jogbiztonság biztosítására, amelyet meg is kaptak. Varga emiatt a józan ész győzelmének nevezte a csütörtöki megállapodást.

Itt lehet visszanézni a teljes interjút magyar felirattal:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!