Rendőrök vitték el a lakásáról a legismertebb vírustagadót

Godeny Gyorgy
Forrás: Youtube

Gödény György talán a legismertebb név azok között, akik a legtöbbet ártottak hamis, vagy félrevezető információikkal a vírusvédekezésnek. Bár ő cáfolja, hogy vírustagadó lenne, de az általa létrehozott tartalmak szembemennek a tudományos tényekkel, elbizonytalanítva embereket. A gyógyszerész végzettségű Gödényt péntek délelőtt a lakásáról előállították a rendőrök.

Minderről az egyébként kamupárt szervezésben is résztvevő Gödény felesége tett ki a Facebookra egy bejegyzést. A bejegyzés szerint a rendőrök hajnalban szállták meg a lakásukat,

házkutatást tartottak, és dokumentumokat is lefoglaltak.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon a 2018-as kamupárt botránnyal kapcsolatos az előállítás, vagy a járvány elleni védekezéssel szemben folytatott kampány miatt történt. Ugyanis Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd országgyűlési képviselője a legfőbb ügyészhez fordult, hogy megtudja, fellépnek-e a vírustagadókkal és azokkal szemben, akiknek az áltudományos tevékenysége megnehezíti a járvány elleni védekezést.

A Párbeszéd pártigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy Gődény György Facebook-oldalán, weblapján, és YouTube-csatornáján jelenleg is megtalálhatóak vírustagadó tartalmak, ami a képviselő szerint felveti a rémhírterjesztés gyanúját. Polt Péter legfőbb ügyész szerdán pedig azt közölte, hogy feljelentésként értékelte a hozzá intézett kérdést.

Ma, az Operatív Törzs tájékoztatóján pedig elhangzott, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda több hete indított egy nyomozást, ennek keretében

4 olyan személynél tartottak ma házkutatást, aki vírustagadó nézeteket terjesztenek online.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!