Orbán a 2022-es vereségét jósolja! Elképesztő, hogy ezt senki nem vette észre!

Senki sem vette észre, hogy Orbán most árulta el: a Fidesz 2022-ben bukni fog! Ő két évig még lopni akar, a többi nem érdekli. A jogállamisági vizsgálatok alkalmazását ugyanis csak elhalasztották, de Orbán ennek is örül, mivel arra számít: utána már úgysem ő lesz hatalmon.

Ritka alkalom, amikor egy politikus nyíltan elismeri, hogy bukni fog. Márpedig azzal, hogy neki már elég a jogállamisági mechanizmus alkalmazásának elhalasztása is,

Orbán világossá tette: nem érdekli, hogy 2022 után mit vizsgálnak, mert akkor már nem ő lesz hatalmon! Ez nem győzelem, hanem üzenet, hogy bukásra számít!

A miniszterelnök nem csatát nyert, hanem csak időt. Akárhogy is fenyegetett és fogadkozott, nem sikerült eltöröltetnie a jogállamisági mechanizmus alkalmazását az uniós pénzek kifizetésénél. Ahogy azt mi is megírtuk, a szigorú szemlélet 2021. január 1-től életbe lép, vagyis minden szabálytalanság az EU-s pénzekkel kapcsolatban büntethetővé válik. Orbán most azt tartja győzelemnek, hogy a büntetések alkalmazását pereskedéssel elodázhatja egészen 2022-ig. Egyszerűsítve úgy is mondhatjuk: Orbán megkapja a büntetési csekket, de azt csak a választás után kell kifizetni. Ő pedig most ennek örül!

Elképesztő, hogy senki sem vette észre: Orbán a saját vereségét jósolja!

A Fidesz tábora ünnepel, pedig valójában sírniuk kellene, hisz a vezérük épp most tette nyilvánvalóvá: nem érdekli, mi lesz 2022 után. Neki csak az a fontos, hogy addig még lophasson.

Nem lennénk meglepve, ha a következő szűk két évben

Orbán bejelenti: olyan törvényt hoz, mint Putyin, hogy sem őt sem a családját nem lehet a későbbiekben perbe fogni.

A Fidesz hívei valószínűleg akkor döbbennek majd csak rá, hogy Orbán már a bukásra készül, és nem érdekli más, csak az, hogy büntetlenül vihesse a lopott vagyont. Ezért is jó, ha ez mindez minél több emberhez eljut, mert így talán a fideszes szavazók is felismerik: a vezérük épp most kapitulált.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!