Kiderült, hogy mennyi pénznek inthetünk búcsút Orbánék vétója miatt!

Orbán

Mint az már kiderült, Orbán Viktor hazudott azzal kapcsolatban, hogy az uniós költségvetés és helyreállítási alap a menekültek befogadásáról szólna, erre a szövegben egyetlen jel sem utal. 

A jogállamisági kritérium, melyet a magyar és lengyel kormány élesen kritizál, arról szól, hogy az uniós tagállamok plusz garanciát szeretnének arra vonatkozóan, hogy minden tagország átláthatóan, korrupciómentesen használja fel a kapott forrásokat, ne az oligarchák gazdagodását szolgálja.

Orbán Viktor kedden váratlanul Lengyelországba utazott, hogy megvitassa lengyel kollégájával az uniós költségvetés vétóját.
Mint ismeretes, csütörtökön kezdődik az EU-csúcs Brüsszelben, melynek az egyik legfontosabb kérdése lesz, hogy Magyarország és Lengyelország vajon megvétózza-e a következő uniós költségvetést és a koronavírus-helyreállítási mentőcsomagot.

Az eddigi információk szerint, Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki kitart, nem adják fel az uniós költségvetés és helyreállítási alap vétóját!

A magyar kormányban uralkodó fejetlenséget és pánikot az is jól megmutatja, hogy Orbán Viktor és Gulyás Gergely is teljesen ellentétes nyilatkozatokat adnak a kérdésben. Orbán szerint már közel a magyar-lengyel győzelem, míg a miniszterelnökséget vezető miniszter nem lát sok esélyt a kompromisszumra és egy elhúzódó válságot is kilátásba helyezett!

A két kormány vétójával azonban az unió is számol, így készek alkalmazni a B-tervet, amiben már a magyarok és lengyelek nélkül fogadnák el a helyreállítási alapot.

Ha ez megtörténik, akkor az ország elképesztő összegnek mondhatna búcsút. Az atv.hu szerint, az Európai Bizottság közleményben írta meg, hogy Magyarország 8 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást és 10 milliárd euró kedvezményes hitelt kapna a helyreállítási alapból.

Orbán vétójával tehát 6480 milliárd forinttól eshet el az ország.

Ez szembemegy a magyar emberek akaratával, hisz a felmérések szerint, soha ilyen magas nem volt még az EU támogatottsága hazánkban, tehát a Brüsszelezés ellenére sokan kitartanak az európai egység mellett, ráadásul a plusz forrásra hatalmas szüksége lenne az egyre zuhanó gazdaságnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!