Novák Katalin tisztázta, Orbán valóban kilépni készül-e a Néppártból

Novák
Forrás: Novák Katalin/Facebook

“Nem”

– ezt reagálta Novák Katalin az atv.hu-nak, amikor arról kérdezték, valóban ki kell-e lépnie a Fidesznek a Néppártból ahhoz, hogy Orbán Viktor konstrukciója megvalósuljon.

Mint ismert: tegnap derült ki, hogy Orbán múlt vasárnap küldött egy levelet Manfred Webernek, az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetőjének, amiben a Fidesz és az EPP közötti kapcsolatok lazítását kezdeményezte.

Sokan, köztük a Népszava is ezt úgy értelmezte, hogy Orbán arra készül, hogy elhagyja a Néppártot. Olyan együttműködési konstrukciót javasolt ugyanis Webernek, amit az EPP a brit konzervatívok képviselőcsoportjával tartott fenn 2009-ig. A toryk nem voltak a Néppárt tagjai, különálló frakcióként működtek az EPP-vel szövetségben.

Novák Katalin most mégis azt állítja:

nem kell kilépnie a Fidesznek ahhoz, hogy létrejöhessen  a konstrukció.

Az atv.hu Donald Tusk, az EPP elnöke tegnap esti vészjósló nyilatkozatáról is megkérdezte Novákot, miszerint “a békepolitika hatástalan volt azokkal szemben, akik nyíltan és szégyentelenül sértik elveinket”. Novák azzal válaszolt, hogy a Fidesz Tuskkal ellentétben “a béke pártján áll”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!