Erre nem képes Orbán: 60 százalékkal csökkenhetne a fertőzöttségi ráta

A Guardian számolt be a a szlovákiai országos tesztelés eredményeiről. A teljes lakosságot megcélzó, ingyenes tesztelésnek jelentős hatása volt, a magyar kormánynak esze ágában sincs követni északi szomszédunk példáját.

November elején Szlovákiában több millió emberen végeztek el gyorstesztet néhány napon belül, kiegészítve azt egy intézkedéscsomaggal. Kiknek pozitív lett az eredménye, az nem mehetett dolgozni, karanténba kellett vonulniuk 10 napra a családjukkal, de

a karantén idejére megkapták a teljes fizetésüket!

A szlovák kormány elsődleges célja nem az volt, hogy feloldják a korlátozásokat, hanem hogy megtalálják a tünetmentes eseteket, és megakadályozzák, hogy ők mindenféle erre utaló jel nélkül megfertőzhessenek másokat. Az akció olyannyira sikeres volt, hogy

egy hét alatt 60 százalékkal csökkent a fertőzöttségi ráta Szlovákiában!

London School of Hygiene & Tropical Medicine kutatói küzül az egyik szakértő úgy jellemezte a szlovák intézkedéseket, mint mikor a tűzre ráöntünk egy vödör vizet: a tűz ugyan nem alszik el, de jóval kisebb lángokkal ég csak tovább.

Mindeközben a magyar kormány még csak nem is tervez hasonló intézkedéseket, helyette a tanárok tesztelését állította le a napokban, és az elkésett intézkedéseknek köszönhetően Magyarországon a karácsony és a szilveszter is kijárási tilalom alatt fog telni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!