Orbán mindenkit átver! Szó sincs migránsokról az EU-megállapodás szövegében!

Mostantól bárki ellenőrizheti, hogy Orbán Viktor valóban hazudik! Jávor Benedek ugyanis kitette a Facebook-oldalára azt a megállapodás-tervezetet, amit a kormányfő a migránsveszélyre hivatkozva megvétózott. A dokumentumban egyetlen szó sincs ilyesmiről!

„A magyar miniszterelnök hazudik.” Ezzel a rövid és egyértelmű kijelentéssel kezdi posztját Jávor Benedek. A volt EP-képviselő azt írja: birtokában van az Európai Parlament és az Európai Tanács közti előzetes politikai megállapodás szövege, amiből világosan kiderül, hogy jogállamisági mechanizmusról szövegben egy szó sincs sem a genderről, sem pedig a migrációról, a dokumentum semmi ilyen kötelezettségeket nem ró a tagállamokra.

„El lehet olvasni. Sehol, egyetlen utalás sincs erre. Teljesen alaptalan hazudozás, a társadalom nyílt félrevezetése az, amit Orbán Viktor folytat.

Ezt egyébként bárki ellenőrizheti, mivel a dokumentum mindenki számára elérhető, például itt is elolvasható. A szövegben valóban szó sincs olyasmiről, amire Orbán Viktor a vétóját alapozza.

Jávor Benedek szerint

„a miniszterelnök a szemébe hazudott a magyar társadalomnak

egy olyan alapvető jelentőségű kérdésben, ami miatt több ezer milliárd forint unós támogatást kockáztat a költségvetés és a helyreállítási csomag vétózásával”. Az ellenzéki politikus úgy véli, Orbán Viktor „lemondásán kívül semmilyen más következő lépés nem fogadható el.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!