Feljelentették a koronavírusról hazudozó magyar szcientológus-doktort

Lenkei
Forrás: Kölcsey TV Magazinok/Youtube

Feljelentették Lenkei Gábort a víruskritikus megjegyzései miatt – írja a 24.hu.

A vitaminok forgalmazásával is foglalkozó, vállaltan szcientológus-hívő orvos-üzletember tavasszal azt állította a követőinek, hogy a média veszélyesebb, mint a koronavírus, és hogy szerinte akkor sem lenne baja,

“ha belefeküdne egy kád koronavírusba”.

A megjegyzések kapcsán két magánszemély tett bejelentést a Magyar Orvosi Kamaránál, mely az illetékes kormányhivatalhoz, az pedig a BRFK-hoz fordult.

Az egyik feljelentő szerint Lenkei a közösségi médiában és egy honlapon is tagadta a koronavírus létét, a másik feljelentő szerint pedig Lenkei ál-ismeretterjesztést folytat a vírussal kapcsolatban.

A nyomozó hatóság először elutasította a feljelentéseket, mondván, az nem közveszély helyszínén valósult meg, a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség azonban hatályon kívül helyezte a határozatot, és új döntés meghozatalára szólította fel a rendőrséget.

Az ügyészség azzal érvelt, hogy azt is meg kell vizsgálni, hogy felmerülhet-e a különleges jogrend idején elkövethető rémhírterjesztés gyanúja.

Az új szabályozás szerint akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat az, aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy akadályozza vagy meghiúsítsa a védekezés eredményességét.

Lenkei nem először kerül a támadások kereszttüzébe: ahogy a 444 is megírta, az általa előállított és forgalmazott vitaminkoktélok rendszeresen szerepeltek az ÁNTSZ feketelistáján, kereskedelmi forgalmukat tiltották. Az orvos-üzletember azzal vált híressé az utóbbi két évtizedben, hogy a gyógyszermaffia legádázabb ellenfelének hirdette magát, azoknak, akik

“betegségeket találnak ki, hogy aztán a gyógymódot drága pénzen eladhassák, miközben a valódi gyógymódokat minden eszközzel elhallgatják”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!