Így olvasott be Orbánnak meghallgatása után az egyesült ellenzék

Ellenzék
Forrás: Párbeszéd/Facebook

Közös sajtótájékoztatót tartottak az ellenzéki pártok, miután meghallgatták Orbán Viktort az Országgyűlés Európai Uniós Konzultációs Testületének ülésén.

Az ülésen a miniszterelnök az uniós költségvetés vétójával kapcsolatban fejtette ki a véleményét.

Az ellenzék egyetértett abban, hogy a vétó nem a magyar érdekek védelméről, mint inkább Orbán családi és baráti körének anyagi biztonságáról szól.

“Semmi újat nem mondott a miniszterelnök az uniós költségvetés vétójával kapcsolatban, csak megismételte korábbi hazugságait”

– fogalmazott Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. A képviselő szerint azok az indokok, amelyekre a miniszterelnök hivatkozik, a gender és a migráció témája, nem szerepelnek a jogállamiság mechanizmusáról szóló tervezetben.

“Az, hogy miközben az uniós pénzre nemet mond, devizahitelt vesz fel az Orbán-kormány, nemcsak felelőtlenség. Ez hazaárulás!”

– szögezte le.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke szerint Orbán a vétójával meg akarja bénítani az Európai Unió működését akkor is, ha “a magyar emberek beledöglenek.”

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke úgy fogalmazott:

“Ez a vétó nem szól semmi másról, mint Orbán Viktor családi és baráti körének anyagi biztonságáról. Hogy semmi ne veszélyeztesse azt, amit az elmúlt években tettek: az európai uniós pénzek ellopását.”

Varju László, a DK képviselője úgy vélte: “A mi bőrünkre megy Orbán zsarolása, végül mi magyarok fogjuk azt megfizetni”, Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke szerint pedig a miniszterelnök vétójával egy olyan háborút indított Brüsszelben, aminek csak vesztesei lehetnek.

(444 nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!