Ejnye-bejnyével megúszta áfacsalási ügyét Hajdú Péter

Hajdú

Jogerősen elítélték Hajdú Péter Fidesz-közeli médiavállalkozót nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt – írta meg elsőként a Magyar Hang.

Miután Hajdú és két vádlott társa már az első tárgyalási nap előtt megegyezett az ügyészséggel arról, milyen büntetést tartanak elfogadhatónak, az ítélet jogerőre is emelkedett.

AZ ELSŐ RENDŰ VÁDLOTT HAJDÚT 1 ÉV 6 HÓNAP – 4 ÉV PRÓBAIDŐRE FELFÜGGESZTETT – BÖRTÖNBÜNTETÉSRE ÉS 5 MILLIÓ FORINT PÉNZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTÉK.

Társai is felfüggesztett börtönt kaptak.

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott a cége nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmának jogosulatlan levonásba helyezésével

több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

A bűncselekménnyel okozott kárt a későbbiekben befizette a NAV-nak.

Hajdú a Blikknek röviden meg is szólalt az ítéletről. Mint fogalmazott: “Annak érdekében, hogy ne kelljen évekig bíróságra járnom, beismertem az ellenem felhozott vádakat már az év elején, és az utolsó fillérig mindent visszafizettem a költségvetésnek, ezzel részemről lezártnak tekintem az ügyet.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!