Titokban rögzített kórházi felvétel: aggasztó dolgok hallhatók rajta

Korhaz Orvos Beteg
MTI/kormany.hu/Árvai Károly A kép nem a cikkben említett kórházban található, azon nem a hangfelvételen szereplők láthatóak

A Telexhez juttatták el az a hangfelvételt, amely egy vidéki kórházban készült titokban. A felvételen egy orvos beszélget egy COVID-19-ben meghalt beteg hozzátartozójával. Az első vonalból  kaphatunk valós képet, mi is a helyzet a kórházakban.

A felvétel még az előtt készült, hogy Müller Cecília felszólította volna a kórházakat, hogy engedjék be a rokonokat a haldokló covidos betegekhez. Sokat elárul a munkaerőhiányról, hogy egy orvosnbak kellett kiállnia 9-10 elhunyt beteg hozzátartozója elé, akik között volt olyan is, aki már hat órája várt a tájékoztatásra.

…Elnézést, hogy nem tudtak közben telefonálni, ezt megértem. De nem tudok mást mondani, mint hogy mi igyekszünk. Nincs elég ember. A mi dolgozóink is kidőlnek, a mi dolgozóink is megbetegednek.

Van, aki a havi munkaidőkeretét már tizedikén letudja, mert annyira sokat dolgoznak…”

– mondja az orvos a hozzátartozóknak. A Telex nem hozta nyilvánosságra sem az orvos nevét, és azt sem jelölte meg, melyik intézményről van szó, mindössze annyit tudunk, hogy egy vidéki kórházban vették fel a beszélgetést. Meggyőződésünk, hogy a felvételen hallható orvos -aki egyébként teljesen korrekt tájékoztatást ad- egyáltalán nem tehet a kórházában kialakult helyzetért, és valószínűleg nem egyedülálló példával van dolgunk, ez a beszélgetés sajnos ma mbármelyik kórházban elhangozhat, elhangzik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!