Orbánék a magyar családok pénzével játszanak – Hatalmasat bukhatunk a vétó miatt!

Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is kitart a vétó mellett, mellyel a magyar kormány blokkolja az Európai Unió következő hét éves költségvetését valamint a koronavírus hatásainak enyhítésére szolgáló mentőcsomagot.

Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy már Lengyelország is a meghátrálás felé kacsintgat a vétót illetően, ettől függetlenül Orbán konokul tartja magát elképzeléséhez, mellyel a magyar családok járnak majd rosszul.

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője most arról számolt be a közösségi oldalon, hogy az unió Orbánék miatt átírhatják a játékszabályokat, ezzel kihagyva Magyarországot az újjáépítési alapból.

Ha ez bekövetkezik, akkor az Orbán-kormánynak köszönhetően, családonként több mint egymillió forintot vesznek majd ki a magyarok zsebéből!

A szocialista politikus kiemeli: “egyre valószínűbb, hogy az Európai Unió nem fog engedni az orbáni zsarolásnak és a vétóra válaszul kihagynak minket az újjáépítési csomagból. Ezzel Magyarország – és várhatóan Lengyelország – kimarad az Európai Unió történetének eddigi legnagyobb volumenű, a koronavírus gazdasági és társadalmi kárainak enyhítését célzó helyreállítási programjából.

Ez kizárólag Orbán Viktor és a Fidesz felelőssége lesz” – teszi hozzá Újhelyi, majd azzal folytatja, hogy

ha Magyarország végül kimarad az újjáépítési csomagból, abban az esetben a magyar állampolgárok és vállalkozások 7,3 milliárd eurótól,

vagyis nagyságrendileg 2617 milliárd forinttól esnének el.

Ez az jelenti, hogy több mint egymillió forintot vesznek ki minden egyes magyar család zsebéből. Ez kizárólag Orbán Viktor és a Fidesz történelmi bűne lesz.

Végtelenül felháborító, hogy a NER politikai maffiája kizárólag saját pozíciójuk és gazdagodásuk fenntartása érdekében semmibe veszi a magyar embereket és hazánk sorsát.

Ez nem szabadságharc, hanem elvtelen túszejtése Magyarországnak”

– zárja sorait az MSZP politikusa.

Orbán akkora pofont kapott tegnap este, hogy láthatóan azóta sem tért magához

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!