Hatalmas pofont kaptak Orbánék – Durván kiosztotta őket az EP-képviselő

A kedden kirobbant botrány, melybe végül a Fidesz Európai Parlamenti képviselője, Szájer József belebukott, hatalmas vihart kavart. Az ügy kapcsán tette ki bejegyzését a Momentum EP-képviselője, melyben keményen bírálja a kormánypártot.

Donáth Anna Facebook-oldalán jelentette meg írását, melyet változtatás nélkül közlünk:

Tíz év alatt szinte mindenkibe belekötött, belerúgott a Fidesz. Az igazságos jogállam lebontása során nem pusztán megszüntette, elfoglalta vagy zombivá tette a független intézményeket. Meg is gyalázta őket. Sárba rántotta az Alkotmánybíróság tekintélyét. Likvidálta a legfőbb ügyész pozícióját. Mocskolta a civileket, szidalmazta a független sajtót és az uniós intézményeket.

De a legabszurdabb, hogy a magyar kormánypárt évek óta a saját európai pártcsaládját is támadja. Méghozzá azzal, hogy a testvérpártok konzervatív politikusai valójában mind „baloldaliak” meg „túlságosan liberálisok” – ellentétben velük, az igazi, morális keresztény-konzervatív jobboldallal.

Holott a Fidesz maga az erkölcsi csőd.

Tíz év ízléstelen urizálása, féktelen tombolása után már csak meg kell kérdezni: mire ez a fölényeskedés? Miféle erkölcsi piedesztál, milyen szigorú konzervatív értékrend nevében ítélkeznek? Kire gondoljunk ilyenkor?

A hétvégi buliba helikopterrel röppenő Rogánra? Az Ibizán szipogó Habonyra? A jachtos Szijjártóra? A pláne jachtos Borkaira? Az ecstasy-tablettákat rejtő hátizsákkal a szexbuliból iszkoló Szájerre?

Igen, ezt idáig valódi következmény nélkül hagyta a meggyalázott Néppárt. Az alibiszerű felfüggesztés nem büntetés, hanem gyáva cinkosság. Kár, hogy ez az elvtelenség az Európai Unió működését, az uniós értékek érvényesülését is gyengíti. Elsősorban mégis maguk alatt vágják a fát. Amíg a Fidesz ilyen botrányokkal terhelt, addig ildomos lenne, ha az erkölcsi zsinórmértékről hallgatnának. Ne beszéljenek a morál nevében azok, akiknek egy évtized is kevés volt, hogy a temérdek pénz és a végtelen hatalom mellé modort, ízlést és tisztességet is szerezzenek.

Kérem, ne hazudják már, hogy ez az erkölcsös, konzervatív politika”

– zárja sorait a Momentum EP-képviselője.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!